Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ζητεί αποζημίωση για άδικη φυλάκισή του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 25/12/2022

Καταδικάστηκε 7 χρόνια ως ληστής και μετά 3 χρόνια το Εφετείο τον αθώωσε πανηγυρικά

|> Μια απίστευτη υπόθεση ήρθε στο φως με την περιπέτεια που έζησε ένας άνδρας στην Αθήνα, ο οποίος υποχρεώθηκε να μείνει στη φυλακή για τρία ολόκληρα χρόνια για μια ληστεία που δεν έκανε ποτέ.

Όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ του το ‘’Star’’, η περιπέτεια του Σήφη, άρχισε το 2007. Εκείνη τη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας έγινε μία ληστεία σε ταξί με την απειλή μαχαιριού. Ο δράστης πήρε από τον οδηγό 100 ευρώ και εξαφανίστηκε.

Δώδεκα χρόνια αργότερα και ενώ η υπόθεση φαίνεται πως θα έμπαινε στο αρχείο, ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο πίσω κάθισμα του οχήματος οδήγησε τις αρχές στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του Σήφη, ίσως επειδή είχε ποινικό μητρώο. Κατηγορείται για ληστεία και το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό τον καταδίκασε σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Τρία χρόνια βρέθηκε μεταξύ δύο φυλακών, του Κορυδαλλού και της Δομοκού. Η δικαίωση ήρθε στο Εφετείο, το οποίο τον κήρυξε αθώο και μάλιστα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε συγγνώμη!

Μετά την δικαίωσή του, ο Σήφης κινήθηκε κατά του Δημοσίου ζητώντας χρηματική αποζημίωση, για το λάθος που έκαναν και τον έστειλαν φυλακή και του στέρησαν την ελευθερία του για τρία ολόκληρα χρόνια. Το ποσό που του επιδικάζεται ήταν τελικά 50.000 ευρώ.

Μιλώντας για την περιπέτειά του ο Σήφης, μεταξύ άλλων, είπε:

  • «Φυλακίστηκα για κάτι που δεν είχα κάνει. Αυτά τα τρία χρόνια ήταν ότι χειρότερο έχω περάσει ποτέ στη ζωή μου και ό,τι χειρότερο μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος. Μου ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος ο πρόεδρος μπροστά στο ακροατήριο και είπε ότι αυτό είναι πρωτόγνωρο».
  • «Επέμενα ότι δεν είμαι εγώ. Δεν με άκουσαν και σε δύο μέρες με προφυλάκισαν. Χωρίς να απολογηθώ σε κανέναν εισαγγελέα χωρίς να απολογηθώ σε κανέναν ανακριτή».
  • «Πάω στο πρωτόδικο. Η αστυνομία καλεί να έρθει ο συγκεκριμένος ταξιτζής. Ρωτάει ο πρόεδρος και το δικαστήριο αρκετές φορές αν με γνωρίζει και αν είμαι εγώ αυτός που έκανε την ληστεία. Απάντησε αρνητικά»

Λόγω αυτής της περιπέτειας που έζησε η ζωή του καταστράφηκε! Είπε: «Χώρισα με την αρραβωνιαστικιά μου, έκλεισα ένα μαγαζί που ήμουν στα σκαριά. Θεώρησε ο κόσμος ότι ήμουν ένας ληστής, ένας κλέφτης, ένας που σκοτώνει και μαχαιρώνει»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: