Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι έμποροι του Πειραιά είναι αντίθετοι με το “click away”

Αγορα/Επιχειρειν στις 26/11/2020

Ζητούν από τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανοίξουν πρώτα τα μικρά και τα μεσαία καταστήματα

|> Με ανοιχτή επιστολή στον υπουργόν Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ) ζητά να ανοίξουν πρώτα τα μικρά και τα μεσαία καταστήματα, ενώ παράλληλα εκφράζει την διαφωνία του με το μοντέλο αγορών “click away”.

Η επιστολή του ΕΣΠ, αναφέρει:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

«Εν όψει της άρσης του lock down και της σταδιακής επαναφοράς της αγοράς σε λειτουργία, θεωρούμε απαραίτητο να βρεθεί η πολύτιμη ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια υγεία και στην ρεαλιστική λειτουργία της αγοράς.

Σχετικά με το μοντέλο αγορών «click away», σας δηλώνουμε πως στην ελληνική πραγματικότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και τους βρίσκει απροετοίμαστους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος τους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλει στην μείωση μετακίνησης των καταναλωτών, μάλλον το αντίθετο.

Λύση αποτελεί να ανοίξουν με αυστηρά και ελεγχόμενα μέτρα τα καταστήματα και μάλιστα να προηγηθούν τα μικρά και μεσαία εμπορικά, τα οποία μπορούν να ελέγξουν πλήρως την προσέλευση των καταναλωτών.

Επειδή καμία πρακτική πωλήσεων δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φυσικά καταστήματα, παρακαλούμε για την αποδοχή της πρότασής μας, σαν μια προσπάθεια πραγματικής στήριξης των μικρών εμπορικών καταστημάτων, που διανύουν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά με αβέβαιο μέλλον».

Απάντηση