Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ημερίδες στη Δημοτική Πινακοθήκη για την τουριστική προβολή του Πειραιά

Συμμετοχή  ‘’Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών’’ και ‘’’Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων’’

|> Η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Πειραιά, που αποτελούν πόλο έλξης επενδύσεων και επισκεπτών, ήταν ο σκοπός των ημερίδων του τμήματος Τουρισμού της διεύθυνσης Εξωστρέφειας – Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μηχανισμός Διαχείρισης Προορισμού της πόλης του Πειραιά (D.M.O.)», προσκάλεσε τα μέλη του ‘’Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών’’ και του ‘’’Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ’’, με σκοπό τη γνωριμία τους με το τουριστικό προϊόν της πόλης και τη δικτύωση με τα στελέχη του δήμου που ασχολούνται με την προβολή και τον τουρισμό.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στα μέλη του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες του δήμου, ώστε να γίνει ο Πειραιάς ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, στις αναπλάσεις, στα τοπόσημα, στις επενδύσεις και σε θεσμούς εξωστρέφειας όπως είναι οι «Ημέρες Θάλασσας».

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Στόχος μας με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε σε επίπεδο τουρισμού είναι να προσελκύσουμε για να παραμείνουν στην πόλη μας, όσο γίνεται περισσότεροι επισκέπτες κρουαζιέρας και με χαροποιούν οι επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού και κυρίως στο ξενοδοχειακό «κομμάτι», καθώς όταν κάποιος επενδύει τα χρήματά του σε μία πόλη, βλέπει μία ανάπτυξη, μία βελτίωση και θεωρεί ότι μπορεί ο Πειραιάς να μπει στον τουριστικό χάρτη. Η πόλη μας, με τις αναπλάσεις που προωθούν το τουριστικό προϊόν, όπως στο Μικρολίμανο και στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, καθώς και με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του Πύργου του Πειραιά και μια σειρά έργων που εκτείνοντας σε όλη την πόλη, συνεχώς βελτιώνει την εικόνα της, ώστε να μπορεί να γίνει προορισμός. Ο Πειραιάς είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, οι άνθρωποί μας, οι γειτονιές, οι ακτογραμμές μας και αυτά έρχονται οι τουρίστες να απολαύσουν στον Πειραιά. Άλλωστε το μότο μας, ως δημοτική αρχή, είναι ότι το μέλλον του Πειραιά είναι η θάλασσα και κοιτάμε πάντα μπροστά στη θάλασσα. Ιστορικά εκεί ήταν η δύναμη του Πειραιά».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

H αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στην ημερίδα του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, είπε: «Από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Δημοτική Αρχή, προχωρήσαμε στη στρατηγική επιλογή για ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης. Έχοντας γνώση των μεγάλων δυνατοτήτων του Πειραιά, υλοποιήσαμε ένα σχέδιο που πιστεύουμε ότι έχει αναδείξει την πόλη ως ένα νέο σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας πόλο προσέλκυσης νέων επενδύσεων και βεβαίως επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε αυτή την κατεύθυνση επενδύσαμε και στην προβολή της πόλης ως ένα πολυδιάστατο τουριστικό προορισμό. Ο Πειραιάς προσφέρει πολλές δυνατότητες για αναψυχή, έχει αξιόλογους, μοναδικούς στην Ελλάδα, πολιτιστικούς πόρους, σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία, συναρπαστική αστική ζωή και βέβαια πλούσια γαστρονομική παράδοση. Επιπλέον, αποτελεί εδώ και χρόνια και ένα από τα πλέον πολυσύχναστα λιμάνια για τουρισμό κρουαζιέρας παγκοσμίως, ενώ τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται και σε ένα από τα πρωτεύοντα λιμάνια για home-porting στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Η διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και ιστορικός Ευαγγελία Μπαφούνη, στον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία του Πειραιά, στα τοπόσημά του και ανέδειξε τα ιστορικά γεγονότα που «σημάδεψαν» την πόλη.

Τον συντονισμό των ημερίδων είχε η προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Εξωστρέφειας – Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Πειραιά, Πολύμνια Πατέρου.

Οι ημερίδες περιελάμβαναν επίσκεψη και ξενάγηση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: