Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μώραλης: «Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία παιδιών του Πειραιά»

|> Οριστικοποιήθηκε η δημιουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα, σε συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Αρχιεπίσκοπο και πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε αυτήν συμμετείχε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. … Περισσότερα

Επίσημη υποδοχή από τον Δήμο Πειραιά – Ελεύθερες οι επισκέψεις – Αποπλέει 27/4

|> Έναν εξαιρετικά τιμητικό και σημαντικό ρόλο στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία συνεχίζει να διαδραματίζει ο Δήμος Πειραιά, καθώς υποδέχεται στο λιμάνι του Πειραιά, το γαλλικό ιστιοφόρο ‘’Belem’’, το οποίο θα μεταφέρει δια θαλάσσης την Ολυμπιακή Φλόγα στην Μασσαλία.

Το εμβληματικό ‘’Belem’’ θα καταπλεύσει αύριο … Περισσότερα

Έρχεται με πομπή από την Αρχαία Ολυμπία – Θα ακολουθήσουν λαμπαδηδρομία και εκδηλώσεις

|> Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχεται σήμερα ο Πειραιάς, την Τετάρτη 17 Απριλίου, που είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και τιμητικό γεγονός για την πόλη, η οποία συμμετέχει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Πλανήτη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει το απόγευμα με … Περισσότερα

Υπογράφηκε από Χαρδαλιά-Μώραλη – Δαπάνη από το Πρόγραμμα ”Αττική 2021 – 2027″

|> Ογδόντα τρία εκατ. ευρώ για τουλάχιστον 51 έργα διατίθενται, με απόφαση εκχώρησης του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, στον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Προγράμματος ‘’Αττική 2021-2027″.

Την εκχώρηση υπέγραψαν χθες στην Περιφέρεια Αττικής ο δήμαρχος … Περισσότερα

Θα έρθει με πομπή από την Αρχαία Ολυμπία – Θα ακολουθήσουν λαμπαδηδρομία και εκδηλώσεις

|> Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχεται ο Πειραιάς, την Τετάρτη 17 Απριλίου, που είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και τιμητικό γεγονός για την πόλη, η οποία συμμετέχει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Πλανήτη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στον Πειραιά με … Περισσότερα

Φωτογραφίες από τους αναβαθμισμένους χώρους αυτού του ‘’κύτταρου’’ πολιτισμού

|> Άρχισε επίσημα την επαναλειτουργία της, με μια σεμνή τελετή, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, στο ανακαινισμένο και ενεργειακά αναβαθμισμένο κτήριο, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 22.

Αναβαθμισμένη ενεργειακά, με μεγάλες παρεμβάσεις επί του κτιριακού κελύφους όπως η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, … Περισσότερα

Στο επίκεντρο το ενεργειακό κόστος και οι αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων

|> Το ενεργειακό κόστος και οι αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα (φωτό).

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ο υπουργός Ανάπτυξης … Περισσότερα

Συνδιοργάνωση: Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Αττικής με σωματεία Φοίνικας, Πειραϊκός, Φοίβος

|> Τα Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024, 33ο Ατομικό και 20ο Ομαδικό Πρωτάθλημα, θα διεξαχθούν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου στο σχολικό συγκρότημα του 13ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Πειραιά.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά, την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α), και τα σκακιστικά … Περισσότερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος επανέρχεται στο αίτημά του με ανοιχτή επιστολή στον Σταϊκούρα

|> Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σταϊκούρα, σχετικά με την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ στο τμήμα Ν. Φάληρο – Πειραιάς. Η επιστολή αναφέρει:

«Σαν Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας κάνουμε κοινωνό της έντονης επιθυμίας της επιχειρηματικότητας και των δημοτών της … Περισσότερα

Απονεμήθηκε στην διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης από τα ‘’Greek Green Awards ’24’’

|> Ακόμα ένα βραβείο για το καινοτόμο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ‘’Κάνθαρος’’ απέσπασε η διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά στα ‘’Greek Green Awards 2024’’, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.Tec στο Mec Παιανίας.

Το βραβείο εκ μέρους του Δήμου Πειραιά παρέλαβε ο αντιδήμαρχος … Περισσότερα

Συμφωνία με τον Ακαδημαϊκό Κόμβο του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ-ΕΚΠΑ) 

|> Ο Δήμος Πειραιά και ο Ακαδημαϊκός Κόμβος των Ηνωμένων Εθνών για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ-ΕΚΠΑ), προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με κύριο στόχο την υλοποίηση συνεργειών περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Το Μνημόνιο υπεγράφη στο Δημαρχείο Πειραιά από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον καθηγητή Δημήτρη … Περισσότερα

Στην παρέλαση συμμετείχαν σχολεία, σύλλογοι, αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛΣ

|>Πλήθος κόσμου, συμμετείχε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά, όπου και ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

O δήμαρχος Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε το πρωί στη δοξολογία του Μητροπολιτικού ΙΝ Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια κατέθεσε … Περισσότερα

Απλώθηκε στον Όρμο της Αφροδίτης, τιμώντας τον αγώνα των Ελλήνων και στη θάλασσα

|> Αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας προκάλεσε η θέα της Γαλανόλευκης στην επιφάνεια της θάλασσας, στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, την οποία τοποθέτησε σήμερα, για ακόμη μια χρονιά, ο Δήμος Πειραιά, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα.

Πλήθος Πειραιωτών βρέθηκε στην Πειραϊκή … Περισσότερα

Έγινε από τον Δήμο Πειραιά εν όψει της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στο μνημείο του μεγάλου Ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Νέο Φάληρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην τελετή συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και … Περισσότερα

Η παρέλαση στις 12μ – Στα χρώματα της Γαλανόλευκης και ο Πύργος του Πειραιά

|> Ο Δήμος Πειραιά τιμά και εφέτος τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, με μια ξεχωριστή δράση υψηλού συμβολισμού στην θάλασσα του Πειραιά.

Την παραμονή της Εθνικής Επετείου, Κυριακή, 24/3, στις 12μ., ο Δήμος Πειραιά, θα τοποθετήσει για ακόμη μια χρονιά μια μεγάλη … Περισσότερα

Συνάντηση εκπροσώπων τους στον Εμπορικό Σύλλογο παρουσία εκπροσώπων του Δήμου

|> Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς  (ΕΣΠ και πειραϊκών ξενοδοχείων, παρουσία της προϊσταμένης της δ/νσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού του Δήμου Πειραιά Β. Σωτηρίου και της προϊσταμένης Εξωστρέφειας, Προβολής και Προώθησης Ε. Ιωάννου, στα γραφεία του ΕΣΠ.

Στη συνάντηση, συμμετείχε ο … Περισσότερα

Διανομή χαρταετών με το σήμα και τα χρώματα του Δήμου Πειραιά, για  την Καθαρά Δευτέρα

|> Μασκαράδες, μπαλόνια, σοκολατοπόλεμος σερπαντίνες, κομφετί, αλλά και εκατοντάδες χαρταετοί υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους στο χθεσινό ξέφρενο καρναβαλικό πάρτι του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή.

Οι μικροί καρναβαλιστές, με τις φανταχτερές τους στολές, γνώρισαν ακροβατικά και ζογκλερικά τρικ, αναμετρήθηκαν στον διαγωνισμό αποκριάτικης στολής, κατασκεύασαν μάσκες … Περισσότερα

Κάλεσμα από τους εμπόρους προς τους καταναλωτές για την πλούσια πειραϊκή αγορά

|> Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ) γίνεται ‘’τελάλης’’ και καλεί τους καταναλωτές να προτιμήσουν την πειραϊκή αγορά για τα ‘’αποκριάτικα’’ ψώνια τους. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:

Εν όψει του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας, η Αγορά Τροφίμων Πειραιά, που αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για τους κατοίκους του Πειραιά και … Περισσότερα

Μώραλης: «Οι πολίτες να διατηρήσουν την παραλία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση»

|> Εργασίες καθαρισμού σε όλο το μήκος της παραλίας Φρεαττύδας πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της παραλίας.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες Συνεργείων και Πρασίνου του Δήμου απομάκρυναν ογκώδεις πέτρες από την παραλία και προχώρησαν σε παρεμβάσεις καλλωπισμού του πρασίνου, καθώς και σε εργασίες … Περισσότερα

Νέα λεωφορειακή γραμμή και ενίσχυση δρομολογίων με ενέργειες του Δήμου Πειραιά

|> Έπειτα από ενέργειες του Δήμου Πειραιά ο Ο.Α.Σ.Α. πρόσθεσε στο λεωφορειακό του δίκτυο μια νέα γραμμή και τροποποίησε υπάρχουσα που έφτανε μέχρι την Ακτή Ξαβερίου για την καλύτερη, συχνότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των κατοίκων των περιοχών Καραβά, Παλαιάς Κοκκινιάς και Καμινίων προς το κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, η … Περισσότερα

Χιλιάδες τριαντάφυλλα προσφέρθηκαν στις γυναίκες σε διάφορα σημεία του Πειραιά

|> Με μια συμβολική κίνηση προσφοράς χιλιάδων τριαντάφυλλων στις γυναίκες της πόλης, ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον πολυσήμαντο και πολλαπλό ρόλο της γυναίκας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Από νωρίς το πρωί, προσφέρθηκαν τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες και στις επισκέπτριες της πόλης στην πλατεία Κοραή, στο Πασαλιμάνι,  στον πεζόδρομο … Περισσότερα

Πασαλιμάνι, πλ. ΚοραήΓεννηματά, Θεμιστοκλή, Σωτήρος, Δημοτικό Θέατρο, πάρκο Δηλαβέρη

|> Χιλιάδες τριαντάφυλλα θα προσφέρει στις γυναίκες της πόλης, αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου, ο Δήμος Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 πμ έως τις 2 μμ, στα σημεία:

  • Πασαλιμάνι,
  • Πλατεία Κοραή,
  • Πεζόδρομος της Σωτήρος Διός
Περισσότερα

‘’Τσίκνισμα’’ με δημοτικούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια στη Δημοτική Αγορά

|> Ένα παραδοσιακό γλέντι με αποκριάτικα έθιμα και δρώμενα, μουσική, μεζέδες και κρασί «στήνει» την Τσικνοπέμπτη ο Δήμος Πειραιά, στη δημοτική αγορά και προσκαλεί δημότες και επισκέπτες, για διασκέδαση και χορό.

Δημοτικοί χοροί από την Ήπειρο έως την Πελοπόννησο, την Θράκη έως την Κρήτη, με παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά … Περισσότερα

Από τον δήμαρχο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς

|> Την επέκταση της γραμμής του μετρό προς το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Πειραιώς ζητούν με κοινή επιστολή τους προς την ‘’Αττικό Μετρό’’, ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχαήλ Σφακιανάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, η επέκταση της γραμμής … Περισσότερα

Τι αναφέρει το ψήφισμα που ελήφθη μετα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

|> Αρνητική η θέση του Δήμου Πειραιά στην υπουργική απόφαση για την μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε Πειραματικό και διασύνδεσή του με τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά κατά την ‘’Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής’’, ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε … Περισσότερα

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 17 Μαρτίου με μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων

|> Γαϊτανάκια, διαδραστικά εργαστήρια χειροτεχνίας, αλευρομουντζουρώματα, ξυλοπόδαρους, μουσική και χορό, περιλαμβάνει το 30o Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Το Τριώδιο ανοίγει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί με εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά στην κεντρική πλατεία Ρέντη και στην πλατεία Κουμπάκη.

Η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, … Περισσότερα

Συζήτηση για θέματα ασφαλείας και ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης 

|> Εθιμοτυπική συνάντηση είχε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον νέο γενικό αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, ταξίαρχο Αριστείδη Λυμπεράτο.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα ασφαλείας της πόλης, όπως και το θέμα της μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Παρών στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας του … Περισσότερα

Μώραλης: Γίνονται προόδου – Θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για την ανάπτυξή  

|> Στους στόχους που έχουν τεθεί για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και για τα έργα που αναμένεται τα υλοποιηθούν, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της κοινότητας.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου … Περισσότερα

Εξοπλισμός με καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα τεχνολογίας για 21+31 επιβάτες

|> Τέσσερα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία προστέθηκαν από σήμερα στον στόλο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά, στο πλαίσιο σχεδιασμού του Δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς τα εν λόγω οχήματα έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τα τέσσερα, μεσαίου μεγέθους λεωφορεία, είναι εξαιρετικά ευέλικτα στους δρόμους … Περισσότερα

Στις πρώτες θέσεις για τους μωβ κάδους για ενδύματα και υποδήματα

|> Μια ακόμη διάκριση για τον Δήμο Πειραιά στον τομέα της ανακύκλωσης, καθώς απέσπασε την 6η θέση πανελλαδικά στο Πρόγραμμα Συλλογής & Ανακύκλωσης Ενδυμάτων – Υποδημάτων της  ‘’RECYCOM’’.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε σύνολο 105 Δήμων που μετείχαν το 2023 στο πρόγραμμα, ο Δήμος Πειραιά βρέθηκε στις πρώτες θέσεις καθώς … Περισσότερα