Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διανομή χαρταετών με το σήμα και τα χρώματα του Δήμου Πειραιά, για  την Καθαρά Δευτέρα

|> Μασκαράδες, μπαλόνια, σοκολατοπόλεμος σερπαντίνες, κομφετί, αλλά και εκατοντάδες χαρταετοί υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους στο χθεσινό ξέφρενο καρναβαλικό πάρτι του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή.

Οι μικροί καρναβαλιστές, με τις φανταχτερές τους στολές, γνώρισαν ακροβατικά και ζογκλερικά τρικ, αναμετρήθηκαν στον διαγωνισμό αποκριάτικης στολής, κατασκεύασαν μάσκες … Περισσότερα

Κάλεσμα από τους εμπόρους προς τους καταναλωτές για την πλούσια πειραϊκή αγορά

|> Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ) γίνεται ‘’τελάλης’’ και καλεί τους καταναλωτές να προτιμήσουν την πειραϊκή αγορά για τα ‘’αποκριάτικα’’ ψώνια τους. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:

Εν όψει του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας, η Αγορά Τροφίμων Πειραιά, που αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για τους κατοίκους του Πειραιά και … Περισσότερα

Μώραλης: «Οι πολίτες να διατηρήσουν την παραλία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση»

|> Εργασίες καθαρισμού σε όλο το μήκος της παραλίας Φρεαττύδας πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της παραλίας.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες Συνεργείων και Πρασίνου του Δήμου απομάκρυναν ογκώδεις πέτρες από την παραλία και προχώρησαν σε παρεμβάσεις καλλωπισμού του πρασίνου, καθώς και σε εργασίες … Περισσότερα

Νέα λεωφορειακή γραμμή και ενίσχυση δρομολογίων με ενέργειες του Δήμου Πειραιά

|> Έπειτα από ενέργειες του Δήμου Πειραιά ο Ο.Α.Σ.Α. πρόσθεσε στο λεωφορειακό του δίκτυο μια νέα γραμμή και τροποποίησε υπάρχουσα που έφτανε μέχρι την Ακτή Ξαβερίου για την καλύτερη, συχνότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των κατοίκων των περιοχών Καραβά, Παλαιάς Κοκκινιάς και Καμινίων προς το κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, η … Περισσότερα

Χιλιάδες τριαντάφυλλα προσφέρθηκαν στις γυναίκες σε διάφορα σημεία του Πειραιά

|> Με μια συμβολική κίνηση προσφοράς χιλιάδων τριαντάφυλλων στις γυναίκες της πόλης, ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον πολυσήμαντο και πολλαπλό ρόλο της γυναίκας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Από νωρίς το πρωί, προσφέρθηκαν τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες και στις επισκέπτριες της πόλης στην πλατεία Κοραή, στο Πασαλιμάνι,  στον πεζόδρομο … Περισσότερα

Πασαλιμάνι, πλ. ΚοραήΓεννηματά, Θεμιστοκλή, Σωτήρος, Δημοτικό Θέατρο, πάρκο Δηλαβέρη

|> Χιλιάδες τριαντάφυλλα θα προσφέρει στις γυναίκες της πόλης, αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου, ο Δήμος Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 πμ έως τις 2 μμ, στα σημεία:

  • Πασαλιμάνι,
  • Πλατεία Κοραή,
  • Πεζόδρομος της Σωτήρος Διός
Περισσότερα

‘’Τσίκνισμα’’ με δημοτικούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια στη Δημοτική Αγορά

|> Ένα παραδοσιακό γλέντι με αποκριάτικα έθιμα και δρώμενα, μουσική, μεζέδες και κρασί «στήνει» την Τσικνοπέμπτη ο Δήμος Πειραιά, στη δημοτική αγορά και προσκαλεί δημότες και επισκέπτες, για διασκέδαση και χορό.

Δημοτικοί χοροί από την Ήπειρο έως την Πελοπόννησο, την Θράκη έως την Κρήτη, με παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά … Περισσότερα

Από τον δήμαρχο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς

|> Την επέκταση της γραμμής του μετρό προς το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Πειραιώς ζητούν με κοινή επιστολή τους προς την ‘’Αττικό Μετρό’’, ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχαήλ Σφακιανάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, η επέκταση της γραμμής … Περισσότερα

Τι αναφέρει το ψήφισμα που ελήφθη μετα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

|> Αρνητική η θέση του Δήμου Πειραιά στην υπουργική απόφαση για την μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε Πειραματικό και διασύνδεσή του με τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά κατά την ‘’Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής’’, ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε … Περισσότερα

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 17 Μαρτίου με μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων

|> Γαϊτανάκια, διαδραστικά εργαστήρια χειροτεχνίας, αλευρομουντζουρώματα, ξυλοπόδαρους, μουσική και χορό, περιλαμβάνει το 30o Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Το Τριώδιο ανοίγει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί με εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά στην κεντρική πλατεία Ρέντη και στην πλατεία Κουμπάκη.

Η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, … Περισσότερα

Συζήτηση για θέματα ασφαλείας και ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης 

|> Εθιμοτυπική συνάντηση είχε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον νέο γενικό αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, ταξίαρχο Αριστείδη Λυμπεράτο.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα ασφαλείας της πόλης, όπως και το θέμα της μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Παρών στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας του … Περισσότερα

Μώραλης: Γίνονται προόδου – Θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για την ανάπτυξή  

|> Στους στόχους που έχουν τεθεί για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και για τα έργα που αναμένεται τα υλοποιηθούν, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της κοινότητας.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου … Περισσότερα

Εξοπλισμός με καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα τεχνολογίας για 21+31 επιβάτες

|> Τέσσερα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία προστέθηκαν από σήμερα στον στόλο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά, στο πλαίσιο σχεδιασμού του Δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς τα εν λόγω οχήματα έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τα τέσσερα, μεσαίου μεγέθους λεωφορεία, είναι εξαιρετικά ευέλικτα στους δρόμους … Περισσότερα

Στις πρώτες θέσεις για τους μωβ κάδους για ενδύματα και υποδήματα

|> Μια ακόμη διάκριση για τον Δήμο Πειραιά στον τομέα της ανακύκλωσης, καθώς απέσπασε την 6η θέση πανελλαδικά στο Πρόγραμμα Συλλογής & Ανακύκλωσης Ενδυμάτων – Υποδημάτων της  ‘’RECYCOM’’.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε σύνολο 105 Δήμων που μετείχαν το 2023 στο πρόγραμμα, ο Δήμος Πειραιά βρέθηκε στις πρώτες θέσεις καθώς … Περισσότερα

Με επιτυχία οργανώθηκε η ‘’14η Συνάντηση γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων’’

|> Σε ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά σημεία του Πειραιά, όπως είναι το Πασαλιμάνι, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ‘’14η Συνάντηση γαλλικών και άλλων Ιστορικών Οχημάτων’’.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε λάτρεις της αυτοκίνησης, οι οποίοι θαύμασαν σπάνια μοντέλα αυτοκινήτων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την  Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) … Περισσότερα

Οργανώθηκε από Σταϊκούρα και συμμετείχαν Μώραλης, Καρύδης, εκπρόσωποι του ΥΜΕ κ.ά.

 |> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης συμμετείχαν σε ευρεία τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, με θέμα την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι.

Συζητήθηκαν οι παράμετροι, οι τεχνικές λεπτομέρειες και … Περισσότερα

Κάλεσμα του ‘’Παρατηρητηρίου Πειραϊκής’’ για ‘’αποψίλωση’’ της παραλίας από δέντρα

|> Η πρόθεση για την υλοτόμηση δένδρων επί της παραλιακής οδού Θεμιστοκλέους και σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων, αλλά το κλάδεμα των ευκαλύπτων που γίνεται αυτές τις μέρες, προκαλούν την διαμαρτυρία κατοίκων της Πειραϊκής.  Και από το ‘’Παρατηρητήριο Πειραϊκής’’ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία καλούνται να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι, … Περισσότερα

Τέταρτη απόπειρα δολιοφθοράς στον Αγωγό, με την διακοπή υδροδότησης του νησιού

|> Από την περιφερειακή παράταξη ¨Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση¨ του Γιάννη Σγουρού, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την υπόθεση τω δολιοφθορών στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας:

Πληροφορηθήκαμε -από ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας- ότι το πρωί της Τετάρτης υπήρξε διακοπή τροφοδοσίας της Αίγινας με νερό της ΕΥΔΑΠ, λόγω βλάβης … Περισσότερα

Καρακατσάνη, Μπουρδάκου, Αλιγιζάκη και Αράπης,  Καμαράτος, Κατσαφάδος, Μανωλάκος 

|> Με απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ορίστηκαν τρείς νέοι αντιδήμαρχοι  και τέσσερις νέοι εντεταλμένοι  δημοτικοί   σύμβουλοι.

Με θητεία από 24/1/2024 έως 24/1/2025 ορίστηκαν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι με αρμοδιότητες ως εξής:

  • Αντωνία Καρακατσάνη  ως έμμισθη αντιδήμαρχος  των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.
  • Κυριακή Μπουρδάκου, ως άμισθη αντιδήμαρχος Περιουσίας και Κτηματολογίου.
Περισσότερα

Κυρίως για υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από Ν. Φάληρο στο λιμάνι

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών  Χρήστο Σταϊκούρα. Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, συζητήθηκαν τα θέματα του Δήμου Πειραιά, αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε:

«… Περισσότερα

Για την ανακαίνιση και τη διαμόρφωση του Ιερού Ναού στα Υδραίικα

|> Τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη βράβευσε χθες, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τη συμβολή του, προκειμένου να ανακαινιστεί ο ΙΝ της Παναγίας ‘’Ρόδον το Αμάραντον’’.

Η ανακαίνιση και η διαμόρφωση του ναού πραγματοποιήθηκε με δωρεά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και ο Γιάννης … Περισσότερα

Για τη Δημόσια Υγεία και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και για τις Επισκευές και Συντηρήσεις

|> Με απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ορίστηκαν δυο νέοι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Με θητεία από 16/1/2024 έως 16/1/2025, ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Λιακόσταυρος με αρμοδιότητες Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας, εκτός του Τμήματος Επισκευών – Συντήρησης Δικτύου Οδοφωτισμού και Η/Μ Εγκαταστάσεων.

Με θητεία … Περισσότερα

Ζαρακέλη, Μοραντζής και Βλαχάκος, Χατζηαλέξης, Γέμελος, Μέντη

|> Με απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ορίστηκαν δύο ακόμη νέοι αντιδήμαρχοι και τέσσερις νέοι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Με θητεία από 15/1/2024 έως 15/1/2025, ορίστηκαν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι με αρμοδιότητες ως εξής:

  • Ανδριάνα Ζαρακέλη, ως έμμισθη αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού.
  • Αντώνιος Μοραντζής, ως έμμισθος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Με … Περισσότερα

Αβραμίδης, Μαρκαριάν, Γλύκα-Χαρβαλάκου, Καρύδης,  Καψοκόλης, Ρέππας

|> Με απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ορίστηκαν έξι νέοι αντιδήμαρχοι. Συγκεκριμένα, με θητεία από 10/1/2024 έως 10/1/2025 έχουν οριστεί ως αντιδήμαρχοι οι δημοτικοί σύμβουλοι:

  • Ο Παναγιώτης Αβραμίδης, ως έμμισθος αντιδήμαρχος Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού.
  • Ο Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ως έμμισθος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας.

Με θητεία από 2/1/2024 έως 2/1/2025 έχουν οριστεί … Περισσότερα

Μώραλης: «Να συμβάλλουμε όπου μπορούμε, στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του»

|> Στην ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος, οι αντιδήμαρχοι Αθηνά ΓλύκαΧαρβαλάκου και Δημήτρης Καρύδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Αλλάζουμε τον … Περισσότερα

Μώραλης: «Μια ακόμη δέσμευσή μας για σημαντικά έργα υποδομών γίνεται πράξη!»

|> Ένας νέος, σύγχρονος  Βρεφονηπιακός Σταθμός  θα δημιουργηθεί στο οικόπεδο επί των οδών Μουτσοπούλου 88 και Παπαγεωργακοπούλου στα Καμίνια, καθώς ολοκληρώθηκε η αγορά του από ίδιους πόρους του Δήμου Πειραιά, ύψους 700.000 ευρώ.

Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη, η οποία έρχεται σε συνέχεια της  απόφασης της σημερινής Δημοτικής Αρχής … Περισσότερα

«Για να αλλάξουμε τον Πειραιά για όλες και για όλους, σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε λαϊκή συσπείρωση» 

|> Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και της Δημοτικής Επιτροπής, σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Σώμα εξέλεξε ομόφωνα ως νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, τον Αλέξανδρο Τζεφεράκο από … Περισσότερα

Τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης

|> Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, εκπροσώπησε σήμερα στον Πειραιά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των υδάτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Ο κ. Στυλιανίδης παρέστη στην επίσημη … Περισσότερα

Εεπελέγη μεταξύ 6 ευρωπαϊκών πόλεων – Το πανευρωπαϊκό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριου του 2024

|> Με «γεμάτη βαλίτσα» και «ξεχωριστό δώρο» για την προώθηση και προβολή του Δήμου Πειραιά ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού, επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Castellon της Ισπανίας, όπου πραγματοποιήθηκε το 20ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO (Conseil Europeen des … Περισσότερα

Συζήτησαν για το Δικαστικό Μέγαρο και τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση – Ημερίδα «Κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις»

|> O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ) Ηλία Κλάππα (φωτό), για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν στην πόλη και στη Δικαιοσύνη. Η συζήτηση εστιάστηκε στις εξελίξεις σχετικά με το νέο Δικαστικό … Περισσότερα