Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η αδιαφορία των αρμοδίων είναι η “υπεύθυνη” για το τροχαίο

Χωρίς κατηγορία στις 26/09/2017

Η σύγκρουση των οχημάτων στη συμβολή Τσαμαδού-Αλκιβιάδου δεν έγινε τυχαία…

Τ/Π |> Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων έγινε χθες το πρωί στη συμβολή των οδών Αλκιβιάδου και Τσαμαδού του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελαφρύς τραυματισμός της οδηγού του ενός αυτοκινήτου και να κλείσει για αρκετή ώρα η Τσαμαδού, από την οποία περνούν 9 λεωφορειακές γραμμές!

Στα τόσα τροχαία που γίνονται, αυτή είδηση δεν θα ήταν και τόσο σημαντική, εάν δεν είχε μία ιδιαιτερότητα, που δεν είναι άλλη από την ουσιαστική υπευθυνότητα που έχουν ιθύνοντες και αρμόδιοι για όσα τροχαία συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο, από το οποίο όσοι τη… γλυτώνουν δεν είναι απλώς προσεκτικοί, αλλά και… τυχεροί!

Κι αυτό διότι, κάποιοι κάδοι σκουπιδιών είναι τοποθετημένοι σε σημείο τέτοιο ώστε να εκμηδενίζεται η ορατότητα, τόσο που όσο προσεκτικά και αν βγαίνεις από την Αλκιβιάδου, εάν έρχεται κάποιος με ταχύτητα από την Τσαμαδού θα πέσει επάνω σου! Λίγο πιο εύκολη είναι η διέλευση το βράδυ, επειδή στη βιτρίνα του απέναντι καταστήματος “καθρεπτίζονται” όσοι έρχονται από την Τσαμαδού και έτσι στέκει… αρωγός για όσους βγαίνουν από την Αλκιβιάδου. Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι κάπως ρίσκο η διέλευση…

Αν και ο “Τύπος Πειραιώς” έχει επισημάνει από πέρυσι και επανειλημμένως, αυτή την επικινδυνότητα στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Αλκιβιάδου, παρ΄ όλα αυτά ουδείς έδειξε να ενδιαφέρεται. Και να πεις ότι είναι ακατόρθωτο… Με μία απλή μετακίνηση των κάδων επί της Τσαμαδού, πιο πάνω (στο πάρκο) ή πιο κάτω (στο απέναντι πεζοδρόμιο), το πρόβλημα θα λυνόταν. Αλλά, ως φαίνεται σε κάποιους δεν αρέσει.

Και κάτι άλλο… Όταν έγιναν οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο του Πειραιά, κάποιοι “φωστήρες” απαγόρευσαν τη διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων από την Τσαμαδού! Όμως, λόγω του κυκλοφοριακού κομφούζιου η απαγόρευση δεν πέρασε, ο δρόμος πατιέται από κάθε τροχοφόρο, αλλά στην αρχή της Τσαμαδού υπάρχει η απαγορευτική πινακίδα για την διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων. Εκτός και αν τελευταία την έχουν βγάλει. Στην περίπτωση που υπάρχει ακόμη, τότε τα ΙΧ που κινούνται επί της Τσαμαδού, αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος…

Τελικά, ποιός επιτέλους θα αναλάβει την ευθύνη για να τακτοποιηθεί το πρόβλημα με τη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Αλκιβιάδου; Εκτός και αν περιμένουμε κάποιο πιό σοβαρό τροχαίο, για να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι. Αλλά θα είναι κάπως αργά…

Κάδοι με… ιστορία σε διασταυρώσεις του Πειραιά

Στις 18 Μαρτίου του 2016, ο “Τύπος Πειραιώς” με τίτλο «Κάδοι με… ιστορία σε διασταυρώσεις του Πειραιά» (ΚΛΙΚ), έγραφε:

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, δεν αποτελεί πλέον… είδηση, όπως «είδηση» δεν αποτελούν και οι διάφορες «παγίδες» που είναι στημένες σε κεντρικά σημεία της πόλης, προς… τέρψιν τροχοφόρων και πεζών!
Μία από αυτές τις «παγίδες» είναι στημένη στο κέντρο του Πειραιά και επί της συμβολής των οδών Τσαμαδού και Αλκιβιάδου – στο παρκάκι δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μεγάλη η χάρη τους!
Ναι, εκεί όπου οι κάδοι απορριμμάτων είναι τοποθετημένοι τοιουτοτρόπως, ώστε να παρεμποδίζεται η ορατότητα των οδηγών οχημάτων που διέρχονται από τη γωνία των… στεναγμών!
Επειδή κάποιοι ιθύνοντες, ως φαίνεται πάσχουν από έλλειψη παρατηρητικότητας, πρέπει να επισημανθεί ότι οι κάδοι είναι τοποθετημένοι αντίθετα. Δηλαδή, αντί να βρίσκονται δεξιά της Αλκιβιάδου και στο κάτω μέρος της Τσαμαδού, είναι στημένοι στα αριστερά της Αλκιβιάδου και στο επάνω μέρος της Τσαμαδού.Έτσι, όσοι έρχονται από την Αλκιβιάδου προκειμένου να διασχίσουν την Τσαμαδού και όσοι έρχονται από την Τσαμαδού για να διασχίσουν την Αλκιβιάδου, οι κάδοι τούς εκμηδενίζουν το πεδίο ορατότητας και διέρχονται… ρισκάροντας!

Το γελοίο, αλλά και λίγο περίεργο της υπόθεσης, είναι ότι ενώ οι κάδοι τον Ιούλιο 2014 ήταν τοποθετημένοι σε σημείο που εμπόδιζαν την ορατότητα (όπως είναι σήμερα) τον επόμενο μήνα (Αύγουστος 2014) τοποθετήθηκαν σε σωστό σημείο! Όμως εκεί παρέμειναν πολύ λίγο, καθώς σύντομα μετατοποθετήθηκαν στη σημερινή τους ακατάλληλη θέση.
Το Google Map με τις σχετικές φωτογραφίες όπου αποτυπώνεται το «τώρα» και το «τότε», αποτελεί μία αδιάψευστη μαρτυρία – χρήσιμη και για δικαστική χρήση!
Στην περίπτωση που γίνεται αντιληπτό το συγκεκριμένο πρόβλημα, ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει κάποια ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και πως θα προβούν στις δέουσες ενέργειες, ώστε από σήμερα να μην μπορεί να κατηγορηθεί κανείς για… έλλειψη παρατηρικότητας! Και υπ΄όψιν, τέτοιου είδους περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία του πειραϊκού κέντρου. Ίδωμεν…

Ίδωμεν… Και τώρα τι γίνεται; Πώς μοιράζεται η υπαιτιότητα; Μόνον μεταξύ των δύο οδηγών, ή μήπως πρέπει να υπάρχουν και άλλοι υπαίτιοι, όπως π.χ. εκείνοι οι αρμόδιοι που βλέπουν και αδιαφορούν; Λέμε…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: