Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προεκλογική… απεργία από την ΠΝΟ για την Τετάρτη 3/6

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 25/06/2019

Η απόφαση της Ομοσπονδίας των ναυτικών αφορά τις διαφορές του κλάδου με τους ακτοπλόους

|> Χωρίς ακτοπλοΐα κινδυνεύουν να μείνουν οι ελληνικές θάλασσες, εάν και εφ΄ όσον δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ των ναυτεργατών και των ακτοπλόων. Ήδη σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε -με πλειοψηφία- την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 3 Ιουλίου, μία απεργία που έτσι και πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει προβλήματα και στη διαδικασία των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη συνεδρίαση της ΠΝΟ, προκειμένου να εξετάσει τη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: