Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η γαλλική πρόταση για το όχημα πόλης ονομάζεται Peugeot 108 – Τιμή €10.420+

Χωρίς κατηγορία στις 11/04/2016

Διαστάσεις 3,47 μ. Χ 1,62 μ.

Το Peugeot 108 αποτελεί την πρόταση της γαλλικής φίρμας για το αστικό περιβάλλον. Είναι φινετσάτο, έχει μήκος 3,47 μ. και πλάτος 1,62 μ. ενώ ο μικρός κύκλος στροφής μόλις 9,6 μ. αυξάνει την ευελιξία του και τους επιτόπιους ελιγμούς.

Το μοντέρνο ταμπλό του περιλαμβάνει κυκλικό πίνακα οργάνων που εσωκλείει το ταχύμετρο και μια επίσης στρόγγυλη οθόνη LCD η οποια φιλοξενεί το δείκτη καυσίμου και την ένδειξη για την εξωτερική θερμοκρασία. Ψηφιακό είναι και το στροφόμετρο που βρίσκεται αριστερά του ταχύμετρου, σε σχήμα μπάρας, ενώ από την άλλη μεριά υπάρχουν τα πράσινα βελάκια (Gear Shift Indicator) που υποδεικνύουν στον οδηγό την βέλτιστη αλλαγή σχέσεων.

Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής διάστασης 7’’ η οποία πλαισιώνεται μερικά εκατοστά χαμηλότερα από τον διακόπτη εκκίνησης του κινητήρα (Engine Start Stop) και το μπουτόν των αλάρμ.

Στην έκδοση κάμπριο, η αναδίπλωση της ηλεκτροκίνητης υφασμάτινης οροφής, αποκαλύπτει ένα ΄΄παράθυρο΄΄ προς τον ουρανό με πλάτος 80 εκ. και μήκος 76 εκ. Επιπρόσθετα, το άνοιγμα μπορεί να ρυθμιστεί σε ενδιάμεση θέση. Ένας ανεμοθραύστης ξεπροβάλλει αυτόματα κάθε φορά που η οροφή ανοίγει ώστε να μειωθεί η περιδίνηση του αέρα στην καμπίνα.

Η διασύνδεση ενός smartphone με το αυτοκίνητο προσφέρει στον οδηγό ένα σύνολο αμφίδρομης επικοινωνίας. Πέρα από την δυνατότητα ρύθμισης του ηχοσυστήματος, του υπολογιστή ταξιδίου και λοιπών ρυθμίσεων του αυτοκινήτου από την οθόνη αφής 7″ που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός έχει την δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές της smartphone συσκευής του. Συγκεκριμένα, το σύστημα Mirror Screen επιτρέπει την αναπαραγωγή κάποιων λειτουργιών του smartphone και την εύκολη διαχείριση τους, μέσω της οθόνης αφής. Η σύνδεση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: μέσω του ασύρματου Bluetooth για την αναπαραγωγή κυρίως των τηλεφωνικών κλήσεων και την ακρόαση μουσικών αρχείων, καθώς και μέσω του Mirror Screen για την χρήση των συμβατών εφαρμογών (διαδικτυακό ραδιόφωνο, πλοήγηση, Music, κ.α.). Το Mirror Screen χρησιμοποιεί την τεχνολογία MirrorLinkTM για συσκευές που τρέχουν σε περιβάλλον Android, RIM και Windows, καθώς και για συσκευές που υποστηρίζονται από την AppInCar για τηλέφωνα που τρέχουν σε iOs.

Φιλοξενεί τέσσερις επιβάτες και ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 243 λίτρα, με κιτ επισκευής.

Εξοπλίζεται με τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες: 1.000 κ.εκ. VTi, 68 ίππων που συνδυάζεται με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, εκπομπές CO2 95 γραμ./χλμ., μέση κατανάλωση 4,1 λίτρα/100 χλμ. Ο ίδιος κινητήρας με 5-τάχυτο αυτοματοποιημένο κιβώτιο, εκπέμπει 97 γραμ. CO2/χλμ., μέση κατανάλωση 4,2 λίτρα /100 χλμ. 1.200 κ.εκ. VTi PureΤech, 82 ίππων, 5-τάχυτο μηχανικό, 99 γραμ.CO2/χλμ., μέση κατανάλωση 4,3 λίτρα /100 χλμ. Ο τιμοκατάλογος αρχίζει από τα 10.420 ευρώ.

Απάντηση