Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η διαθήκη μιας Πειραιώτισσας και το πρόβλημα μεταξύ οικογένειας και Εκκλησίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/03/2023

Πηγή: newsbreak.gr > Σκηνές ροκ στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν με το που άφησε την τελευταία της πνοή επιφανής Πειραιώτισσα

|> Σκηνές ροκ στις αρχές της εβδομάδας στο Μετροπόλιταν του Νέου Φαλήρου, όπου άφησε την τελευταία της πνοή επιφανής Πειραιώτισσα. Με το που αναγγέλθηκε ο θάνατός της (υπέστη καθολικό «collapsus» και πέθανε μέσα σε τρεις ημέρες) και οι συγγενείς και φίλοι θρηνούσαν στο ισόγειο, ενεφανίσθη ο ιερέας προϊστάμενος του πλέον κεντρικού ναού του Πειραιά κρατώντας στο χέρι έναν φάκελο που (όπως έλεγε ο ιερωμένος) περιείχε μια διαθήκη και ζήτησε τα κλειδιά ενός σπιτιού, το οποίο (όπως είχε και η ίδια η αποβιώσασα αναφέρει) το άφηνε κληρονομιά στον συγκεκριμένο ναό, με τον προϊστάμενο ιερέα του οποίου διατηρούσε ισχυρότατη φιλική σχέση!

Οι συγγενείς εξεμάνησαν, καθώς «η νεκρή ήταν ακόμη ζεστή», όπως είπαν χαρακτηριστικά, αλλά ο ιερέας ήταν ανένδοτος και… ζητούσε τα κλειδιά «εδώ και τώρα»!

Οι συγγενείς τού είπαν ότι «το ξέρουμε ότι αφήνει το σπίτι σε εσάς, αλλά πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί η διαθήκη» και αρνήθηκαν να δώσουν τα κλειδιά. Ο παπάς άρχισε να φωνάζει, απειλήθηκε σύρραξη, αναστατώθηκαν όλοι οι όροφοι του νοσοκομείου από τις φωνές και τελικά οι συγγενείς κατέφυγαν στην Αστυνομία, ζητώντας να σφραγισθεί το σπίτι μέχρι να ανοιχτεί η διαθήκη! Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η αποβιώσασα, που ανήκε σε μεγάλη και εύπορη οικογένεια του Πειραιά, είχε από πολλών ετών αναπτύξει στενή φιλική σχέση με τον ιερέα και είχε πει στους συγγενείς ότι «το μεγαλύτερο από τα σπίτια της θα το αφήσει στην Εκκλησία».

Ο ιερέας, όμως, με τη συμπεριφορά του, να εμφανιστεί δηλαδή αμέσως μόλις η γυναίκα έκλεισε τα μάτια και να φωνάζει «δώστε μου τα κλειδιά», εκνεύρισε τους συγγενείς και τώρα τη λύση θα τη δώσει το Πρωτοδικείο, όπου -κατά πληροφορίες- έχει κατατεθεί η χειρόγραφη διαθήκη της αποβιώσασας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: