Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ελλάδα υποδέχεται την αθλητική αποστολή – Η Κατερίνα μετά το 4.85 μ. πάει για… πιλότος!

ΕΛΛΑΔΑ στις 06/03/2017

Μας φέρνουν τρία μετάλλια

|> Στέλιος Κοπανίδης

|> Με ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο επιστρέφει το μεσημέρι από το Βελιγράδι η επταμελής αποστολή των αθλητών μας που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που διεξήχθη στη σερβική πρωτεύουσα.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, που με άλμα 4 μ. 85 πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ (4 μ. 75) και στην τρίτη την Αντζέλικα Μπένγκστον (4 μ. 55) από τη Σουηδία. Η Στεφανίδη πανηγύρισε το τρίτο της συνεχές χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. ‘Ολα αυτά σε διάστημα μόλις επτά μηνών. Μάλιστα η Ελλάδα πήρε χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση ύστερα από 15 χρόνια, όταν στη Βιέννη το 2002 η Νίκη Ξάνθου είχε πρωτεύσει στο άλμα εις μήκος. Συνολικά η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου έχει πάρει μόλις πέντε χρυσά μετάλλια, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος δυσκολίας που έχει η κατάκτηση της κορυφής σ’ αυτούς τους αγώνες.

“Δεν ήταν εύκολο αυτό. Όταν η Ρίζιχ πέρασε τα 4 μ. 70, ένιωσα μια πίεση, γιατί σκέφτηκα πως πρέπει να περάσω τα 4.75. Οταν, όμως, πέρασε και εκείνο το ύψος ξαφνικά ενεργοποιήθηκα. Είπα τώρα θα μπεις και θα κάνεις ένα μεγάλο άλμα στα 4.80 μ. και το έκανα”, δήλωσε η μεγάλη Ελληνίδα αθλήτρια. Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια σειρά σπουδαίων διακρίσεων η Στεφανίδη δεν θεωρεί ότι είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή αθλήτρια του επί κοντώ, δείχνοντας το ήθος και την τεράστια αθλητική παιδεία που διαθέτει.

Στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ η Ελλάδα πανηγύρισε και ένα αργυρό μετάλλιο, με τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος υπερέβη τα 5 μ. 85, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Νικητής αναδείχθηκε ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ και την τρίτη θέση κατέλαβε ο συμπατριώτης του, Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις πέτυχαν την ίδια επίδοση και η σειρά κατάταξης κρίθηκε στις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα διάφορα ύψη.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν με επίδοση 14 μ. 24, πίσω από τη Γεμανίδα Γκίερις (14 μ. 37) και την Πορτογαλίδα Μαμονά. Η Παπαχρήστου που είχε εγκαταλείψει τους στίβους για διόμισι χρόνια, μετά την απόφαση αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου εξαιτίας ενός like της σ΄ένα ρατσιστικό σχόλιο, κατάφερε σε διάστημα ενός έτους να κατακτήσει τρία μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις και να βρίσκεται στην “ελίτ” των κορυφαίων αθλητριών του κόσμου στο αγώνισμα της.

“Η νέα χρυσή διάκρισή σας αποτελεί εμβληματική, κυριολεκτικώς, επιβεβαίωση του κορυφαίου αθλητικού επιπέδου σας” τονίζει σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και σημειώνει: “Συνδυαζόμενη δε με το γενικώς αναγνωρισμένο ήθος σας, συνθέτει ένα πραγματικό παράδειγμα για τη νέα γενιά, αλλά και μια ουσιαστική συμβολή στη στήριξη του κύρους της πατρίδας μας μέσα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε”.

Την Κατερίνα Στεφανίδη συγχαίρει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter επισημαίνει “ότι οι αθλητές μας συνεχίζουν να διακρίνονται στις διεθνείς διοργανώσεις”. Με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και εκείνος τα συγχαρητήριά του στην Κατερίνα Στεφανίδη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασε μια φωτογραφία του “χρυσού κοριτσιού” και έγραψε για λεζάντα “Συνέχισε να κατακτάς τους αιθέρες. Μας δείχνεις τον δρόμο της επιτυχίας. Μας κάνεις υπερήφανους”. Τους τρεις αθλητές μας έσπευσαν να συγχαρούν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Όμως, πέρα από τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος, κακά τα ψέματα, θυμάται τους αθλητές μας μόνον σε παρόμοιου είδους διακρίσεις και επιτυχίες, την Κατερίνα Στεφανίδη, τον Κώστα Φιλιππίδη, τη Βούλα Παπαχρήστου και τους υπόλοιπους αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου συγχαίρει και ευχαριστεί ο ελληνικός λαός, ο οποίος πάντα έχει στην καρδιά του αυτά τα παιδιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: