Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Γεωργιάδη με Ελληνίδα γερουσιαστή της ΝΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 12/07/2019

Η Ελληνίδα Νικόλ Μαλλιοτάκης εκδήλωσε το ενδιαφέρον για άμεσες επενδύσει στην Ελλάδα

|> Η Ελληνοαμερικανίδα γερουσιαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 12/7 τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά τη συνάντησή τους ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συνάντησα την κυρία Νικόλ Μαλλιοτάκης και μιλήσαμε για επενδύσεις που μπορεί να έρθουν άμεσα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα. Την ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και ένα από τα πρώτα μου ταξίδια θα είναι στις ΗΠΑ για αυτόν ακριβώς το σκοπό».

Από την πλευρά της, η κυρία Μαλλιοτάκης, ανέφερε:

«Η αλλαγή της κυβέρνησης είναι πολύ ενθαρρυντική. Πιστεύω ότι η νέα ηγεσία θα φέρει ασφάλεια και ευκαιρίες για μία δυνατότερη σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα όσον αφορά στο οικονομικό επίπεδο, στην ασφάλεια και στο στρατηγικό επίπεδο. Ως Ελληνίδα, θα ήθελα να δω την Ελλάδα να αναδιοργανώνεται έπειτα από την οικονομική κρίση. Έχω πίστη στη νέα ηγεσία και ανυπομονώ να συνεργαστούμε έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε επενδυτές από την Αμερική να έρθουν εδώ στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να δώσουν στον ελληνικό λαό νέες ευκαιρίες και ελπίδα».

Συνάντηση και με Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και μέλη της διοίκησης.  Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Την πρώτη εβδομάδα της θητείας μου συνάντησα τους θεσμικούς εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ανάπτυξη χωρίς ακμάζουσα μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα. Και η Κυβέρνησή μας, και θα το δείτε αυτό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αναπνεύσει η μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελούσε, αποτελεί και εγώ προσωπικά θέλω να συνεχίσει να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε:

«Είχαμε τη χαρά να δούμε σήμερα τον Υπουργό και να του εκθέσουμε όλα τα θέματα που αφορούν τόσο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και την οργάνωση και τη λειτουργία των Επιμελητηρίων. Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένος σε όλα τα θέματα που αφορούν τον χώρο μας και πραγματικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Τα περισσότερα από αυτά τα έχει ήδη στην ατζέντα του και εκτιμάμε ότι γρήγορα θα προχωρήσουν για να δώσουν αυτό που ζητάμε, δηλαδή την καλύτερη οργάνωση και την καλύτερη λειτουργία ώστε να πάει η οικονομία μπροστά.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος τόσο από τον τρόπο που κινείται η νέα Κυβέρνηση όσο και από τους ρυθμούς που έχει δώσει η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη ότι μπορούμε σύντομα να αλλάξουμε τον ρου των επιχειρήσεων και να δούμε αυτή την περιβόητη ανάπτυξη γιατί το πρώτο στοιχείο που χρειάζεται είναι η πολιτική θέληση και εδώ  υπάρχει.

Και εμείς, σαν Επιμελητήρια και εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα υποστηρίξουμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό σε κάθε βήμα που δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναπνεύσουν και  να σκεφτούν το μέλλον τους».

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: