Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “Επιθυμία Ελευθερίας” στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 11/06/2021

Η Εθνεγερσία “ζωντανεύει” σε μία καινοτόμο εικαστική αναφορά  του Δήμου στο πλαίσιο της στη δράσης  της επιτροπής “Ελλάδα 2021”

|> Στο μεγαλύτερο ταυτόχρονο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” και 17 Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα προβάλλεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Ιουνίου, η “Επιθυμία Ελευθερίας”, μια οπτικοποιημένη αφήγηση του αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν. Πρόκειται για μια κεντρική δράση της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, και στο πλαίσιο αυτής, η τρισδιάστατη προβολή θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, στις όψεις 18 επιλεγμένων κτιρίων, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης.

Η δημιουργία της καλλιτεχνικής αναφοράς του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι προβολές θα έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα από τις 21:30 μέχρι τις 23:30. Σημειώνεται ότι το εικαστικό περιεχόμενο επενδύεται από μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ενώ οι προβολές θα ενισχυθούν από μια εγκατάσταση με ατμοσφαιρικά στοιχεία φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.

>>> Ένα σύντομο trailer της δράσης στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=dwe7vf-hxmo

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: