Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η εξωτερική πολιτική της ΕΕ σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

ΕU στις 12/10/2015

Λευκωσία 16/10

Συνέδριο υψηλού επιπέδου αναφορικά με το φάσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπο τους διοργανώνουν από κοινού τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κύπρου και Ελλάδας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Διπλωματική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το συνέδριο που φέρει τον τίτλο ”Η Εξωτερική Πολιτική και η Ανθρωπιστική Βοήθεια της ΕΕ: Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/10 (9:00 – 12.30) στο συνεδριακό κέντρο “Φιλοξενία”.

Βασικός ομιλητής θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αντιμετώπισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος και θα επεξηγήσει τις διαστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της.

Για τις δράσεις και αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ θα μιλήσουν επίσης οι ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου (GUE, Κύπρος) και Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη (φωτό), δίνοντας έμφαση κυρίως στις προσπάθειες και τις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το συνέδριο θα ανοίξει ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης αναπτύσσοντας την πτυχή των προσπαθειών που αναλαμβάνει η Λευκωσία και των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ως η πρώτη χώρα μέλος στα σύνορα με τη Μέση Ανατολή.

Γενικότερα τώρα την πτυχή των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη πολιτική καθώς και τον αντίκτυπο τους στην Ευρώπη και όχι μόνο θα αναπτύξουν ο πρόεδρος του Γεωστρατηγικού Συμβουλίου και Γενικός Συντονιστής του Κέντρου Αριστείας “Jean Monnet” Μιχάλης Ατταλίδης και ο πολιτικός αναλυτής και ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Ζήνωνας Τζιάρρας.

Στο συνέδριο θα δώσουν το στίγμα τους, με σύντομες παρεμβάσεις διαπιστευμένοι στην Κύπρο πρέσβεις ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι από την Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου στην Κύπρο. Των ομιλιών και παρεμβάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Η είσοδος είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ θα υπάρχει διερμηνεία στην αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: