Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η εορτή της Παναγίας Βηματάρισσας της Βατοπαιδινής στις 11 και 12/ 5 στον Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 10/05/2024

Πανηγυρικός Εσπερινός το Σάββατο 11 Μαΐου και αρχαιοπρεπής Λειτουργία την Κυριακή του Θωμά

|> Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο ΙΝ της Ευαγγελίστριας Πειραιώς γιορτάζει την Παναγία τη Βηματάρισσα. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Την Παναγία την Βηματάρισσα τιμά ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Πειραιώς το Σαββατοκύριακο της Διακαινησίμου (11-12 Μαΐου), αφού την εβδομάδα αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα τιμάται η Θεοτόκος, που είδε τον υιό της και υιό του Θεού να σταυρώνεται και να ανασταίνεται!

Το Σάββατο 11 Μαΐου θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στις 6.00 μ.μ., και θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία στις 9.30 μ.μ. Την Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου, θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η αρχαιοπρεπής θεία Λειτουργία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει και Β´ Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. θα ακολουθήσει Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Βηματάρισσα.

Εξ άλλου, ας μην ξεχνάμε πως η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ιδιαιτέρως ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς υποδέχθηκαν το γνήσιο αντίγραφο της θαυματουργού εφέστιας εικόνος της ‘’Παναγίας Βηματάρισσας’’ από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, που ενθρονίστηκε μόνιμα στο Ναό στις 28 Νοεμβρίου του 2019.

Η Παναγία Βηματάρισσα ή Κτητόρισσα βρίσκεται στη θέση του συνθρόνου του ιερού βήματος, στο Καθολικό της Μονής.

Την Ιερά Εικόνα είχε κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μόνης Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και την είχε υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο κλήρος της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: