Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Ανωμερίτη από την διοίκηση του ΟΛΠ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 10/06/2015

Ανακούφιση από την κυβέρνηση

Την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε., η οποία θα γίνει μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων το Σάββατο 13/6, ανακοίνωσε σήμερα 10/6 ο Γιώργος Ανωμερίτης στον αν. υπουργό Ναυτιλίας  Θοδωρή Δρίτσα, μετά από συνάντηση συνεργασίας που είχε μαζί του.

Ο κ. Ανωμερίτης θα έχει επίσης συνάντηση συνεργασίας αύριο Πέμπτη 11/6 και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

Παρακάτω, η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Ανωμερίτη, με ημερομηνία 8 Ιουνίου

anwmeritis

Ας σημειωθεί ότι με ανακούφιση δέχθηκε η κυβέρνηση την παραίτηση του από εποχής ΓΑΠ διοικητή του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη, ο οποίος “πρόλαβε να παραιτηθεί” πριν αντικατασταθεί από την Γενική  Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, η οποία συνέρχεται μεθαύριο, Σάββατο.

Η παραμονή του στο τιμόνι του ΟΛΠ , οφείλεται στον Ευ. Βενιζέλο που τον διατήρησε στη θέση τουεπί κυβερνήσεως Σαμαρά. Τελευταία, πάντως, είχε προκαλέσει ρήξη και στις σχέσεις του ΟΛΠ με την πλοιοκτησία, λόγω της “Ευρωπαϊκής Ημέρα Ναυτιλίας” και σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιώς, που δια στόματος  Μώραλη – Μαρινάκη έχει ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, τη μετέτρεψε σε “Ημέρα Θάλασσας“. Και για “Ημέρα Θάλασσας” και όχι “Ημέρα Ναυτιλίας“, που είναι το ορθόν, αναφέρεται στο κείμενο της παραίτησής του.

Πάντως, με την επιστολή της παραίτησής του “βγαίνει από αριστερά” στην κυβέρνηση, αφού γράφει μεταξύ άλλων: “Η κυβέρνηση μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ΑΕ, επί του οποίου διαχρονικά η θέση μου είναι σαφής: Τα λιμάνια μετοχικά τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακά μέσω Συμβάσεων Παραχώρησης δίδονται σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες“.  Και τονίζει πως αντιλαμβάνεται τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, κάτι που δεν του επιτρέπει όμως να μεταβάλει τις θέσεις του για το λιμάνι. Και σημειώνει: “εάν παρόλα αυτά η κυβέρνηση εμμένει στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ  δεν προτίθεμαι να παραμείνω στις θέσεις που σήμερα κατέχω”…

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: