Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ψύχραιμοι… οι τραπεζίτες από την έφοδο που τους έγινε!

Κοινωνια στις 08/11/2019

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ψάχνει για εναρμονισμένες πρακτικές με τις χρεώσεις

|> Αυτεπάγγελτη έρευνα πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 4 συστημικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank). Κλιμάκιά της εκτός από τις τέσσερις τράπεζες “επισκέφθηκαν” επίσης την Attica Bank και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Αντικείμενο της έρευνας ήταν μήπως βρεθούν στοιχεία σχετικά με τις χρεώσεις των τραπεζών και εάν υπήρξαν εναρμονισμένες πρακτικές. Εκτός των αιτούμενων στοιχείων που δόθηκαν από τις τράπεζες, τα κλιμάκια προέβησαν σε αντιγραφές από “σκληρούς δίσκους”.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Αντιδράσεις τραπεζιτών 

Ανάρτηση του naftemporiki.gr αναφέρεται στο πώς σχολίασαν την έφοδο οι τραπεζίτες και επικαλείται ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Γράφει:

Στην «άνευ προηγουμένου», όπως τη χαρακτηρίζει, έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των τραπεζών αναφέρεται το Reuters. Τραπεζίτες δηλώνουν στο πρακτορείο πως «δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα», καθώς όπως λένε δεν υπήρξε εναρμονισμένη πρακτική στις χρεώσεις. Ορισμένοι κάνουν λόγο για «σόου».

«Μας κυνηγούν για τις προμήθειες στις συναλλαγές» δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες υπό καθεστώς ανωνυμίας. «Δεν μας επέτρεψαν να φύγουμε από το κτίριο και αντέγραψαν των σκληρούς δίσκους όλων των υπολογιστών» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πάντως ότι «δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα».

«Ήταν ταυτόχρονη έφοδος για τις προμήθειες που χρεώνουμε σε πιστωτικές, συναλλαγές με ATM κτλ. Κοιτάζουν να δουν εάν υπήρξε συνεργασία μεταξύ των τραπεζών στην τιμολόγηση» ανέφερε άλλος τραπεζίτης, επισημαίνοντας πάντως και αυτός: «Δεν νομίζω ότι θα ανακαλύψουν τίποτα».

Όπως είπε «όταν τιμολογείς τις υπηρεσίες σου, είναι φυσικό να παρακολουθείς και τι κάνουν οι ανταγωνιστές σου- προς τα  πάνω και προς τα κάτω». Σχολίασε δε πως «είναι περίεργο το γεγονός ότι η έρευνα λαμβάνει χώρα μετά την απόφαση ορισμένων τραπεζών να μειώσουν τις χρεώσεις».

Δύο άλλοι τραπεζίτες άφησαν να εννοηθεί στο πρακτορείο ότι η κίνηση ήταν πολιτικά υποκινούμενη, κάνοντας λόγο για «σόου».

Απάντηση