Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ΕΣΕΕ ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην επιτροπή υπέρ του “Ναι”

ΕΛΛΑΔΑ στις 02/07/2015

Με σημερινή επιστολή της προς τις Ομοσπονδίες και τους 304 Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, η ΕΣΕΕ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Συνομοσπονδίας στην «Επιτροπή Υποστήριξης υπέρ του Ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μαζί με τους μεγαλύτερους παραγωγικούς φορείς της χώρας, που εκπροσωπούν την μεταποίηση, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό και την επιστημονική κοινότητα.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της κατά πλειοψηφία απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου που ελήφθη στην Λάρισα την Κυριακή 28 Ιουνίου και του ψηφίσματος που ακολούθως εκδώσαμε, αλλά και της ομόφωνης απόφασης του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας, η ΕΣΕΕ αποτελεί πλέον ιδρυτικό μέλος της ομάδας των οικονομικών και κοινωνικών φορέων «Επιτροπή Υποστήριξης του Εγκρίνεται/Ναι» ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Στην συγκεκριμένη Επιτροπή που δημιουργήθηκε βάσει του άρθρου 10 ν. 4023/2011 συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, η τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα η οικονομία και κοινωνία των πολιτών. Έργο της Επιτροπής είναι η προώθηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ταυτόχρονη επισήμανση όλων εκείνων των επιπτώσεων που θα έχει ένα πιθανό «όχι», τόσο για τους 650.000 μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες, όσο και για τα 2,5 εκατομμύρια εργαζομένων που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και των οικογενειών τους. Κοινή επιδίωξη είναι η με κάθε μέσο αποτροπή της άτακτης χρεωκοπίας της χώρας και των ανθρώπων της. Με το «ναι» στο δημοψήφισμα μπορούμε να ελπίζουμε σε μία ευρωπαϊκή λύση για μία καλύτερη χώρα, οικονομία, ζωή και μέλλον. Της Επιτροπής, εκτός από την ΕΣΕΕ, ηγούνται επίσης οι οργανώσεις ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΚΕΕΕ, ΚΕΔΕ, Δικηγορικοί Σύλλογοι και πολλοί άλλοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς.  

Μέσα σε αυτήν την Επιτροπή, συμμετέχετε μέσω της ΕΣΕΕ και όλοι εσείς που ελεύθερα θα το επιλέξετε, τα μέλη μας, οι μικρομεσαίοι έμποροι και επιχειρηματίες που πολεμάμε την κρίση και την ύφεση τόσα χρόνια, με κόπο, έντονη προσπάθεια και θυσίες τις οποίες δεν εκχωρούμε σε κανένα.  

Όλοι μαζί, προσπαθούμε για το αυτονόητο: την επικράτηση του «ναι» και την επικράτηση της μίας και μόνο λογικής αντίληψης, δηλαδή ότι η διάσωση της χώρας μπορεί να προκύψει από την οργανωμένη ατομική και συλλογική προσπάθεια, αλλά πάντα μέσα στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Παράλληλα, δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα του κοινωνικού διχασμού, αφού ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την ερχόμενη Δευτέρα ο στόχος και η επιθυμία όλων μας θα είναι μία συμφωνία που θα αποτρέψει την οριστική πτώχευση της Ελλάδας και την απόλυτη φτωχοποίηση των Ελλήνων».

Τέλος, ως πρόεδρος της ΕΣΕΕ ο Βασίλης Κορκίδης, δηλώνει ότι “αναλαμβάνω όπως πάντα, όλη την ευθύνη των επιλογών μου και των αποφάσεων του τριτοβάθμιου φορέα μας, που εκπροσωπεί τους 280.000 μικρομεσαίους του ελληνικού εμπορίου με τους 500.000 εργαζόμενους μας“. Και σημειώνει:

Καλώ όλους τους συναδέλφους μας ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και πολιτικών ιδεολογιών, εάν βεβαίως το επιθυμούν και φυσικά χωρίς κανένα διχασμό, να επιλέξουν, το “ΝΑΙ” ως τελευταία ελπίδα για το συντομώτερο δυνατό άνοιγμα των τραπεζών, τη δυνατότητα εμπορικών συναλλάγών, την επαναλειτουργία του ελληνικού εμπορίου, την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και τη συνέχιση της χρήσης του ευρώ στην ελληνική αγορά“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: