Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τους απεσταλμένους δημοσιογράφους στη Μέση Ανατολή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/10/2023

Αποστολή απαραίτητων ειδών με συνεργασία του ΕΔΟΕΑΠ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της SKY express

|>Από το δ.σ. της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), εκδόθηκε η απαρακάτω ανακοίνωση:

H ΕΣΗΕΑ συνεχίζει το έργο της στήριξης των συναδέλφων, που βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ή ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, παρέχουν ανεξάρτητη και αξιόπιστη ενημέρωση.

Αυτή τη φορά, μετά από συνεργασία της ΕΣΗΕΑ με τον ΕΔΟΕΑΠ, οι Έλληνες συνάδελφοι που καλύπτουν τις εμπόλεμες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και διαμένουν σε ξενοδοχεία του Τελ Αβίβ, παρέλαβαν σήμερα ατομικές ιατρικές βαλίτσες (Med kits) που προσέφερε ο ΕΔΟΕΑΠ, με είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση τραυματισμού, καθώς και διακριτικά σήματα PRESS και ΕΛΛΑΣ, τα οποία, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό, συμβάλλουν στην προστασία τους και στη διατήρηση της ασφάλειάς τους.

Η ΕΣΗΕΑ, από την περίοδο του πολέμου στην Ουκρανία, είχε προμηθευτεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, τα οποία διαθέτει σε δημοσιογράφους που μεταβαίνουν στις εμπόλεμες περιοχές. Ταυτόχρονα η ΕΣΗΕΑ προμήθευσε, σε όσα μέλη της ζήτησαν, τη Διεθνή Δημοσιογραφική Ταυτότητα, η οποία αποτελεί το εγκυρότερο δημοσιογραφικό έγγραφο, διεθνώς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ευχαριστούμε την αεροπορική εταιρεία SKY express για την πολύτιμη συνδρομή της στην αποστολή βοήθειας στους συναδέλφους, που ξεκίνησε χθeς.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με τα μέλη της αλλά και όλους τους συναδέλφους, που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη και κάνει κάθε τι το δυνατό για να καλύψει ανάγκες, που διαρκώς προκύπτουν.

Απάντηση