Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ευαγγελίστρια του Πειραιά ‘’ανοίγει τις πόρτες’’ της σε βαρήκοους και κωφούς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 20/04/2023

Κάθε Κυριακή η ερμηνευτική απόδοση της Θείας Λειτουργίας στη νοηματική γλώσσα, από θεολόγο-διερμηνέα – Αρχή από 30 Απριλίου 

|> Ένα αίτημα και μία παράκληση πολλών πολιτών με κώφωση ή βαρηκοΐα, γεγονός που δεν τους επιτρέπει την συμμετοχή στην εκκλησιαστική ζωή, σύντομα θα ικανοποιηθεί στον Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας του Πειραιά, από την άλλη Κυριακή 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα από την Κυριακή των Μυροφόρων στην 2η Θεία Λειτουργία της Κυριακής (10.30 – 11.30 π.μ.) θα βρίσκεται στην Ευαγγελίστρια, πιστοποιημένος θεολόγος – διερμηνέας που θα αναλάβει την ερμηνευτική απόδοση των τελούμενων, στην νοηματική γλώσσα.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε βαρήκοους και κωφούς να συμμετέχουν και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθεί μικρή δεξίωση για περαιτέρω επικοινωνία, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη Κυριακή των Μυροφόρων, που θα ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, θα τελεσθεί και το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου, που υπήρξε πρωτοπόρος στην εκκλησιαστική διακονία των κωφών Ελλάδος.

Επειδή αυτή η δράση της ‘’Ενορίας εν Δράσε’’ του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας δεν είναι… συνηθισμένη στα ελληνικά δεδομένα και προκαλεί ευρύτατο ενδιαφέρον, σημειώνονται η διεύθυνση του Ιερού Ναού και οι συγκοινωνίες για την προσέλευση:

Βρίσκεται στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη 41 (ο δρόμος που καταλήγει στο Πασαλιμάνι) δίπλα στο Γηροκομείο Πειραιώς. Και…

Συγκοινωνίες:

  • ΤΡΑΜ με τερματικό σταθμό ‘’Αγία Τριάδα’’. Στάση ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ’’.
  • Με τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ στον τερματικό Σταθμό στο Λιμάνι. Από εκεί μετεπιβίβαση στο λεωφορείο 915 ‘’ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’’ προς Προφήτη Ηλία. Στάση ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ’’.
  • Με το ΜΕΤΡΟ στον τερματικό Σταθμό ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ’’. Από εκεί με τα πόδια (10´) ή μετεπιβίβαση στο λεωφορείο 915 ‘’ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’’ προς Προφήτη Ηλία. Στάση ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ’’.
  • Με το λεωφορείο 049 από Αθήνα προς Πειραιά (Από οδό Αθηνάς). Στάση ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ’’.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: