Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η θέση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για την συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας

ΕU,Ελλαδα στις 28/04/2018

Ανακοίνωση

|> Από την ομάδα των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, ανακοινώθηκε:

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης της Τουρκίας, κατά τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας, στο ευρωκοινοβούλιο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του τουρκικού κράτους κατά την παρουσίαση της εισήγησής του, πρόβαλλε σε διαφάνειες χάρτες που εμφάνιζαν ελληνικά νησιά, βραχονησίδες, καθώς και την ΑΟΖ της Κύπρου ως τουρκική επικράτεια, ενώ η τουρκική αντιπροσωπεία προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνόρων και διεθνών συμβάσεων.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συνεδρίαση, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν τις παραπάνω προκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων, αλλά αναπαρήγαγαν για άλλη μια φορά τη λογική των «ίσων αποστάσεων», εκθέτοντας όσους, ανάμεσά τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζουν να καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την ανάθεση της ασφάλειας της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Απαιτείται επαγρύπνηση, δυνάμωμα της πάλης του λαού ενάντια σε  κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.

Απάντηση