Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΕΣΗΕΑ: Η “θυσία” ΕΔΟΕΑΠ και Αγγελιοσήμου, Δώρο… Πάσχα στους καναλάρχες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 22/04/2016

Φονεύεται η ενημέρωση

esiea 22Σήμερα στις 12 μ. καλούνται όλοι οι δημοσιογράφοι σε σύσκεψη στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο portal της ΕΣΗΕΑ, μεταξύ άλλων επισημαίνεται, ότι κόβουν μια και έξω το αγγελιόσημο που είναι ο μοναδικός πόρος των Ταμείων μας επειδή η γραμμή τους είναι:

  • Να σβήσουν τώρα τους δημοσιογράφους από τον χάρτη.
  • Να κάνουν τις δημοσιογραφικές ενώσεις, σφραγίδα της πολιτικής τους.
  • Να δημεύσουν και τα ρέστα από τα αποθεματικά των Ταμείων μας για να στήσουν το θνησιγενές Ενιαίο Ταμείο ΕΦΚΑ, που πριν μερικές ώρες, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι ιδρυτικές διατάξεις του, είναι ήδη αντισυνταγματικές!

 

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει: «Προχωρούν σε σεισάχθεια, με μποναμά τα εκατομμύρια που οφείλουν οι ιδιοκτήτες εφημερίδων, περιοδικών, καναλιών, διαφημιστικών εταιρειών, γραφεία ισολογισμών, Τράπεζες και ΔΕΚΟ στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ».

Όσον αφορά τις άμεσες συνέπειες, είναι:

  • Δεκαοχτώμιση χιλιάδες ασφαλισμένοι με τις οικογένειές τους, μένουν από περίθαλψη, χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακα, χωρίς νοσοκομειακή φροντίδα.
  • Άτομα με αναπηρία και ειδικά προβλήματα στερούνται τη νοσοκομειακή φροντίδα και υποστήριξη.
  • Οι άνεργοι και οι απλήρωτοι συνάδελφοι χάνουν την τελευταία ελπίδα για φροντίδα και περίθαλψη.
  • Οι συνταξιούχοι, μαζί με τη στέρηση της νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης, χάνουν και την επικούρηση.
  • Οι εργαζόμενοι και όλοι οι δικαιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ χάνουν τα λεφτά που έχουν πληρώσει έως τώρα και ούτε κουβέντα για εφάπαξ και σύνταξη.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ενώ το Ενιαίο -Ταμείο λαιμητόμος- προβλέπεται να λειτουργήσει από 1/1/17, μόνο το αγγελιόσημο κόβεται αμέσως με το μαχαίρι (άρθρο 38 παρ. 9)». Και πως:

«Η πολιτική αυτή “κουμπώνει” με τις συναλλαγές της Κυβέρνησης, που κουβεντιάζει, ξαφνικά, να κάνει τώρα πέντε τις τηλεοπτικές άδειες. Απλώς, μέσα στη συμφωνία είναι ευδιάκριτη τώρα και η δολοφονία της ενημέρωσης».

Απάντηση