Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αγιοποιήθηκε ο μακαριστός Βησσαρίων της Ι.Μ. Αγάθωνος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 15/06/2022

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε και την αγιοποίηση του Ιερομάρτυρα Ανανία, αρχιεπίσκοπου Λακεδαιμονίας

|> Δύο νέοι Άγιοι από χθες για την Ορθοδοξία, μετά από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι δύο αγιοκατατάξεις αφορούν τον Ιερομάρτυρα Ανανία, αρχιεπίσκοπο Λακεδαιμονίας και τον Ιερομόναχο Βησσαρίωνα Κορκολιάκο,  της Ιεράς Μονής Αγάθωνος (Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος).

Σημειώνεται ότι η σορός του Αγίου Βησσαρίωνα είναι αναλλοίωτη και μάλιστα με γνωμάτευση του ιατροδικαστή Π. Γιαμαρέλλου, που είχε κληθεί ως ιδιώτης εμπειρογνώμων από τη Μητρόπολη, η σορός «αποτελεί παράδοξο και μοναδικό φαινόμενο».

Το σχετικό ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφέρει

Συνήλθε σήμερον, 14ην τ.μ. Ιουνίου 2022, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής, υπό την προεδρίαν της Α.Θ. Παναγιότητος, καθ’ ην:

α) ευμενεί εισηγήσει Αυτής εξέλεξε παμψηφεί τον Μ. Αρχιδιάκονον κ. Παίσιον, Επίσκοπον Βοηθόν παρ’ Αυτή υπό τον ψιλόν τίτλον Ξανθουπόλεως, μέλλονταί να διακονήση ως Υπεύθυνος εν τη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία αυτού θα τελεσθή, συν Θεώ, την Κυριακήν 3ην Ιουλίου 2022, υπό της Α. Θ. Παναγιότητος και ετέρων αγίων Αρχιερέων, εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ, και

β) κατόπιν σχετικών εκθέσεων της Κανονικής Επιτροπής, κατέταξεν εις το Αγιολόγιον της κατ’ Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας τον νέον Ιερομάρτυρα Ανανίαν, Αρχιεπίσκοπον Λακεδαιμονίας, και τον μακαριστόν Ιερομόναχον Βησσαρίωνα (Κορκολιάκον), εκ της Ιεράς Μονής Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: