Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η κρουαζιέρα “εισέρχεται” και στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήθηκε χθες η διευρυμένη σύσκεψη για την αναπτυξιακή προοπτική της κρουαζιέρας που συγκάλεσαν τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου από κοινού ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Βασικός σκοπός της ευρείας σύσκεψης ήταν ο διάλογος με όλους τους φορείς που σχετίζονται με την κρουαζιέρα, καθώς και η χάραξη μιας κοινής και ενιαίας στρατηγικής, απέναντι σε έναν τομέα που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, συμμετείχαν όλοι οι θεσμικοί φορείς του τουρισμού και του θαλασσίου τουρισμού, οι διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, εκπρόσωποι όλων των εταιρειών κρουαζιέρας, οι διοικήσεις των λιμένων κρουαζιέρας, καθώς και στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Προβαίνοντας σε δηλώσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων είπε:

«Η φετινή χρονιά ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την κρουαζιέρα. Είχαμε μία αύξηση 13%, ενώ ακόμη και σήμερα έχουμε κρουαζιερόπλοια σε διάφορους προορισμούς στη χώρα και, ιδιαίτερα στον Πειραιά. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για να αυξήσουμε τους προορισμούς, να αυξήσουμε τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν και, βέβαια, να αυξήσουμε και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη. Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Τουρισμού γιατί με την προσπάθεια που έχει κάνει, έχει ανατρέψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, έχει προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και βρίσκεται δίπλα σε όλους τους φορείς του θαλασσίου τουρισμού και τις ζωντανές ανάγκες που έχουν για την ανάπτυξη αυτού του κλάδου».

Η δε υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού αναφέρθηκε σε «πάρα πολλά χρόνια αδράνειας» επεσήμανε: «Στη σύσκεψη για την κρουαζιέρα, είδαμε πώς μπορεί η Ελλάδα, κρατώντας και διατηρώντας τη φυσιογνωμία του τοπίου και την ιδιαιτερότητα που έχουν τα νησιά μας και οι θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, να αναπτύξει περαιτέρω την κρουαζιέρα η οποία, θέλω εδώ να σημειώσω, μετριέται χωριστά στα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαμε στον τουρισμό».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: