Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Περίπατος συμπαράστασης στον Πειραιά για τη μικρή Καλλιόπη

Χωρίς κατηγορία στις 03/04/2022

Η μικρή Πειραιώτισσα – μαθήτρια του 32ου Δημοτικού σχολείου είχε υποστεί τον Οκτώβριο σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο      ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

|> Μήνυμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αγάπης έστειλε σήμερα ο Πειραιάς, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Πειραιωτών και ιδιαίτερα μαθητών Δημοτικών σχολείων, στον περίπατο για την μικρή Καλλιόπη – τη μαθήτρια του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Οκτώβριο.

Την συγκινητική αυτή πρωτοβουλία, είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 32ου Δημοτικού Σχολείου και η Συντονιστική Ομάδα Δημοτικών Σχολείων Πειραιά με τη στήριξη του Δήμου, ενώ το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συμμετείχε στον περίπατο. Επίσης συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης, Αθήνα Γλύκα-Χαρβαλάκου, Κυριακή Μπουρδάκου, Ασπασία Αλιγιζάκη και Χαραλαμπία Ζηλάκου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης και ο πρόεδρος της Α΄ δημοτικής κοινότητας Νικήτας Γκόλφης.

Σημείο εκκίνησης του περιπάτου ήταν το Δημοτικό Θέατρο και τερματισμός στο Χατζηκυριάκειο, όπου το σχολείο της μικρής Καλλιόπης.

Οι συμμετέχοντες στον περίπατο είχαν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν με ένα συμβολικό ποσό που αντιστοιχεί σε ένα αυτοκόλλητο με το λογότυπο της μικρής Καλλιόπης, για την οικονομική ενίσχυση της μικρής μαθήτριας.

Από την πλευρά του ο Δήμος Πειραιά προσέφερε 10.000 ευρώ, ως συμβολή στα έξοδα αποθεραπείας και αποκατάστασης της μικρής Καλλιόπης, μετά από πρόταση του δημάρχου και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης έχουν ανοιχτεί δεκάδες «κουμπαράδες αγάπης» στους 17 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς και στην Α’ Δημοτική Κοινότητα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε σχετικά:

«Είναι πολύ σημαντική και συγκινητική για την πόλη μας η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στον περίπατο αλληλεγγύης για τη μικρή Καλλιόπη. Είμαι περήφανος που είμαι Δήμαρχος σε μία πόλη που ο ένας στηρίζει τον άλλον, όταν υπάρχει ανάγκη. Κάνουμε μία μεγάλη κινητοποίηση, όλη η πόλη, το σχολείο, οι συμμαθητές της μικρής Καλλιόπης από το 32ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να στηρίξουμε τη μικρή Καλλιόπη και την οικογένειά της. Με τη συμβολή των 10 χιλιάδων ευρώ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με το άνοιγμα των κουμπαράδων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για τη συγκέντρωση χρημάτων, δείξαμε ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη μας σε μια μικρή Πειραιώτισσα. Το ευτυχές είναι ότι πηγαίνει καλά και το σημαντικό είναι ότι όλοι ενωμένοι, βάλαμε ένα λιθαράκι. Να είναι καλά το παιδί και όλα τα παιδιά του κόσμου».

Η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά Κλαίρη Τσεμπελή, είπε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να περπατήσουμε για την Καλλιόπη μας. Όλος ο Πειραιάς έχει γίνει μία αγκαλιά για αυτό το παιδί. Καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ μεγάλο όνειρο που είχαμε, προκειμένου να βοηθήσουμε τη μικρή μας Καλλιόπη. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή τους, τον ΟΑΣΑ, την Τροχαία Πειραιά όλους όσοι ήταν δίπλα μας και μάς βοήθησαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: