Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βράβευση της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής από τον Δήμο Πειραιά

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 11/11/2022

Η ομάδα των μαθητών κατέκτησε χάλκινο στην Ολυμπιάδα Καινοτομίας και Ρομποτικής στη Γενεύη και χρυσό μετάλλιο στο ‘’Katherine Johnson’’

|> Τους μαθητές της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global Challenge Greece, βράβευσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής.

Αφορμή ήταν ότι η ομάδα των παιδιών κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο XPRIZE Innovation Award στο Project στην Ολυμπιάδα Καινοτομίας και Ρομποτικής στη Γενεύη, καθώς και ακόμα μια σημαντική διάκριση που ήταν το Χρυσό μετάλλιο Katherine Johnson Award για την κατηγορία Engineering Documentation.

Ο Δήμος Πειραιά συνέβαλε στις προσπάθειες της Εθνικής Ομάδας, παραχωρώντας χώρο, όπου στήθηκε αντίγραφο της αγωνιστικής πίστας και μπόρεσαν οι  μαθητές να κάνουν εντατικές προπονήσεις με το ρομπότ τους.

Σύμφωνα με το θέμα της Ολυμπιάδας, οι ομάδες κλήθηκαν να ερευνήσουν τις αιτίες και τα αποτελέσματα του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες, την κλιματική αλλαγή, καθώς και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή της τοπικής και της παγκόσμιας κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα δημιούργησε το Aethra Project συνδυάζοντας σε ένα καινοτόμο σύστημα τις αντλίες θερμότητας και τα συστήματα ψύξης που χρησιμοποιούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος και κατά συνέπεια την παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πρόγραμμα
Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Δήμου Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των δράσεων για την επέκταση των καλών πρακτικών και τη «Στρατηγική Γαλάζιας Ανάπτυξης» ξεκινά πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία του Πειραιά.

Το πρόγραμμα που προσφέρεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BluAct 2nd wave του Προγράμματος URBACT III, συγχρηματοδοτείται από πόρους του ΕΤΠΑ και  από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα υλοποιηθεί σε 6 Δημοτικά Σχολεία και σε 8 Γυμνάσια του Δήμου. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η εκπαίδευση 39 εκπαιδευτικών και θα υπάρξει και εκπαίδευση 1657 μαθητών. Θα παραδοθούν δε, 140 ρομπότ στα σχολεία.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τα παιδιά για τις σημαντικές διακρίσεις τους, όπως επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς – προπονητές τους. Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τα δύο παιδιά  του Πειραιά που συμμετείχαν, τον Κωσταντή Χρόνη από την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc και τη  Μαρία-Χριστίνα Σπηλιοπούλου από το Ράλλειο Λύκειο Θηλέων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: