Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο ανυπεράσπιστος γιατρός και μία διαμαρτυρία χωρίς αποδέκτη…

FLASH στις 21/03/2022

Η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης όπως την χαιρέτησε με τον δικό του τρόπο ο λογοτέχνης και ιατρός δρ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης

Τ/Π |> Εαρινή Ισημερία σήμερα -τυπικά πρώτη μέρα της άνοιξης- και ο λογοτέχνης ιατρός-ογκολόγος δρ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης (φωτό), που προσφέρει με την επιστημοσύνη και την ανθρωπιά του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, τιμά -με μία ανάρτησή του στο f/b- τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, με το παρακάτω σημείωμα. Γράφει:

  • Ο γιατρός· ανυπεράσπιστος απέναντι στη γραφειοκρατία -που τάχα θα λιγόστευε με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στη “χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας”.
  • Ο γιατρός· με τα χέρια εγκλωβισμένα στο πληκτρολόγιο, τα μάτια κολλημένα στην οθόνη, το στόμα σε διαλόγους με τον πάροχο πληροφορικής -το μυαλό παγωμένο.
  • Ο γιατρός που με όλες τις δεξιότητες του νου και των αισθήσεων έπρεπε να αγκαλιάζει τον κάθε λαβωμένο, κείτεται ακινητοποιημένος από το απρόσωπο τέρας της φυγάνθρωπης Τεχνολογίας -λαβή αδυσώπητη ελληνορωμαϊκής πάλης.
  • Και ο άρρωστος; Πού περιπλανιέται το βλέμμα του ψάχνοντας τον εξαερωμένο γιατρό;

Ένα ουρλιαχτό άναρθρο ξεστομίζω, όχι διαμαρτυρία – αφού η διαμαρτυρία πρέπει να έχει αποδέκτη και τέτοιος δεν υπάρχει. Πρώτη μέρα της Άνοιξης και Παγκόσμια της Ποίησης!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: