Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι Λιμενικοί δεν επαιτούν! Απαιτούν σεβασμό!

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 28/07/2021

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, διαμαρτύρεται για υποστελεχωμένες κρίσιμες υπηρεσίες κ.ά.

|>Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τσιάνος και ο γενικός γραμματέας Αλέξανδρος Δροσόπουλος. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο να διατάσσονται στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να εκτελέσουν υπηρεσία προς ενίσχυση Λιμενικών Αρχών με την απαράδεκτη πρακτική «πετάδην» και δίχως τις νόμιμες αποζημιώσεις διαμονής.

Η ίδια Διοίκηση, η οποία έχει εγκαταλείψει υποστελεχωμένες κρίσιμες υπηρεσίες και εν συνεχεία υποβαθμίζει περαιτέρω άλλες για να ενισχύσει σπασμωδικά τις πρώτες έρχεται σήμερα όχι μόνο να παραδεχθεί την αποτυχία της αλλά να προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα!

Με ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνάδελφοί μας έλαβαν διαταγές για εκτέλεση υπηρεσίας σε Λιμενικές Αρχές λόγω των ελέγχων πιστοποιητικών μετακίνησης με τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία και κλήθηκαν να διαμείνουν σε καταλύματα, που παραχωρήθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα οποία ωστόσο δεν πληρούν τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή διαμονή.

Καλούμε τη φυσική μας ηγεσία να παρέμβει άμεσα ώστε να χορηγηθεί η νόμιμη αποζημίωση για τη διαμονή των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. άλλως να μεριμνήσει για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής.

Οι Λιμενικοί δεν επαιτούν! Απαιτούν σεβασμό!»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: