Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Η παράξενη αγάπη του Αλόγου και της Λεύκας’’ το Σάββατο στο ‘’Μάνος Λοΐζος’’

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 20/05/2024

Το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη παρουσιάζεται από το Εργαστήρι Τέχνης Θεάτρου

|> Το Εργαστήρι Τέχνης Θεάτρου παρουσιάζει το Σάββατο 25 Μαΐου στις 19.30 μμ, τη θεατρική διασκευή του έργου: Η παράξενη αγάπη του Αλόγου και της Λεύκας’’.

Το έργο θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο ‘’Μάνος Λοΐζος’’ (Θηβών 245) και η είσοδος θα είναι δωρεάν με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη

Το βραβευμένο αυτό παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη που είναι ένας ύμνος, της παιδικής λογοτεχνίας για τη δύναμη της αγάπης, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία, διασκευή και αφήγηση Καίτης Κριτσωτάκη. Τα κοστούμια είναι του ζωγράφου Σπύρου Γεώργα, ενώ η μουσική και τα τραγούδια ακούγονται ‘’ζωντανά’’. Οι φωτογραφίες είναι του Χαράλαμπου Σανιδά και τα ηχητικά εφέ της Sound & Picture Theatre Production.

Παίζουν: Ανδρέας Αποστόλου, Ελένη Αβραμιώτη, Κατερίνα Ταρλή, Ηλίας Χανιώτης (ερμηνεύει το φεγγάρι) και συμμετέχουν οι μικρές Αναστασία, Ραφαέλα και Κωνσταντίνα. Στο ρόλο του αγρότη ακούγεται ο Πρόδρομος Τροχίδης.

Σε σχετικό σημείωμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ελληνικά παραμύθια που γράφτηκαν ποτέ. Μια εξαιρετική ιστορία που δεν αφήνει κανέναν αμέτοχο, ασυγκίνητο, αδιάφορο. Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Η ζωή αρχίζει να χαμογελάει στη μοναχική λεύκα όταν το άσπρο άλογο εμφανίζεται στο λιβάδι. Μια παράξενη αγάπη γεννιέται, που άλλοι την κοροϊδεύουν και άλλοι τη θαυμάζουν. Η αγάπη προς τον άλλο, όποιος κι αν είναι αυτός, είναι εκείνη που γκρεμίζει τα τείχη του διαφορετικού».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: