Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τέλος τα ανοίγματα θανάτου σε νησίδες της οδού Πειραιώς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 07/03/2021

Η Περιφέρεια Αττικής αρχίζει αύριο το πρωί τις εργασίες για να μην γίνονται επικίνδυνες αναστροφές

|> Προβλήματα κυκλοφορίας από αύριο, Δευτέρα 8/3, το πρωί στις 9, στην οδό Πειραιώς , λόγω εργασιών προκειμένου να αποκλειστούν επικίνδυνα ανοίγματα νησίδων, όπου κάποιοι “ξύπνιοι” κάνουν αναστροφές και προκαλούν ατυχήματα.

Το έργο αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής και πρόκειται για τις τρεις διασταυρώσεις της Πειραιώς με τις οδούς Εμμανουηλίδη – Ζακύνθου, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Κατσουλάκου -Κεφαλληνίας και έναντι της πρόσβασης οχημάτων του εργοστασίου Colgate-Palmolive, στους δήμους Πειραιώς και Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Ο αποκλεισμός θα γίνει με ειδικά πλαστικά εμπόδια, προκειμένου να υπάρξει η προετοιμασία σχετικής μελέτης η οποία θα επεκτείνει τις νησίδες κατά  το  απαιτούμενο μήκος και θα διαμορφώσει ανακλινόμενου τύπου  μπάρες ώστε η Τροχαία (υπό συνθήκες άμεσης ανάγκης) να εξασφαλίζει  τη διέλευση των οχημάτων της!

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα σημεία εμφανίζουν μεγάλη  επικινδυνότητα και χαρακτηρίζονται ως σημεία παγίδες στο οδικό δίκτυο της οδού Πειραιώς. Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Α’ τμήματος Τροχαίας Πειραιά τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν συμβεί 98 τροχαία ατυχήματα τα οποία οφείλονται σε παράνομες αναστροφές οχημάτων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: