Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η πολιτική αλλαγή δεν φοβίζει τους Έλληνες εισηγμένους στο Λονδίνο

Χωρίς κατηγορία στις 19/09/2014

Κοινό μήνυμα προς τα διεθνή κεφάλαια επιχειρούν να δώσουν Έλληνες επιχειρηματίες, στελέχη και θεσμικοί παράγοντες που βρίσκονται για το roadshow του Λονδίνου στο Bloomberg, υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή δεν θα αλλάξει την πορεία μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντος συμβούλου στη Lamda Development ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στα πράγματα, θα βρει τον τρόπο να δουλέψει για το καλό της χώρας. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ξένοι εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις καθυστερήσεις στο project για το Ελληνικό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι 4 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες ζήτησαν περίπου 5 δισ. ευρώ από την πρώτη δημοπρασία της ΕΚΤ (TLTROs), τα οποία κατευθύνονται σε ανανέωση της ήδη υπάρχουσας ρευστότητας με ορίζοντα 4ετίας.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι η Εθνική ζήτησε περί το 1,5 δισ. ευρώ ενώ Alpha και Eurobank ζήτησαν 1 δισ. ευρώ. Το πόσο για την Πειραιώς υπολογίζεται περίπου στα 1,5 δισ. ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: