Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επείγουσα δήλωση Δρίτσα για τους ένστολους στο ΝΑΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ στις 26/07/2019

Η στρατιωτική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες ανατίθεται σε ειδικά επιλεγμένους αξιωματικούς ε.ε.

|> Επείγουσα χαρακτηρίζει την δήλωση που κάνει ο τ. υπουργός και βουλευτής Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ως υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δήλωσή του ο κ. Δρίτσας τονίζει: «Προκαλούν ανησυχία, επιπόλαιες και αψυχολόγητες κομματικές επιλογές που  φαίνεται να σχεδιάζονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για πολύ ευαίσθητα ζητήματα» και συνεχίζει:

Η στελέχωση των θέσεων υψηλής ευθύνης στη στρατιωτική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες και στο ΝΑΤΟ, παραδοσιακά, ανατίθεται σε ειδικά επιλεγμένους εν ενεργεία αξιωματικούς, με υψηλά προσόντα.

Τη στιγμή που είναι ήδη δρομολογημένη από το προηγούμενο διάστημα η διαδικασία αυτή με αδιαμφισβήτητα αξιοκρατικό τρόπο, φημολογείται ότι, επιχειρείται άμεσα -ίσως και εντός της ημέρας- ανατροπή αυτής της ήδη ειλημμένης απόφασης και η επιλογή απόστρατων αξιωματικών, με σαφή πολιτικά και κομματικά κριτήρια.

Δεν είναι ζήτημα νομιμότητας μόνο, είναι ζήτημα ευθύνης απέναντι στην ανάγκη διατήρησης των αρχών δημοκρατικής και αξιοκρατικής λειτουργίας, η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει και να θωρακίσει τη συνοχή και την ηρεμία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έστω και στο παρά πέντε, ας μπει φραγμός σε τέτοιες επιπόλαιες και αψυχολόγητες επιλογές.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: