Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Σ. Αραβία δεν μειώνει την παραγωγή πετρελαίου

Χωρίς κατηγορία στις 22/12/2014

Η Σαουδική Αραβία επανέλαβε ότι δεν θα μειώσει την παραγωγή της προκειμένου να στηρίξει την τιμή του πετρελαίου στην αγορά, ακόμη κι αν τα μη μέλη του ΟΠΕΚ κάνουν κάτι τέτοιο. Αναφερόμενος στις χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Άλι αλ-Ναΐμι δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «αν θέλουν να περικόψουν την παραγωγή [πετρελαίου] είναι ευπρόσδεκτοι». «Εμείς δεν θα περικόψουμε, οπωσδήποτε η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να περικόψει», πρόσθεσε. Επέρριψε την ευθύνη για την πτώση των τιμών στους κερδοσκόπους και σε αυτό που αποκάλεσε έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους των παραγωγών που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.

Oil-price-fallΗ Σαουδική Αραβία στέλνει για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες το μήνυμα ότι δεν θα μεταβάλει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου, προτιμώντας να επιτρέψει στην αγορά να σταθεροποιηθεί από μόνη της. Ο αποφασιστικός τόνος των σχολίων του υπουργού βρήκε απήχηση και σε άλλους Άραβες υπουργούς Πετρελαίου κατά τη διάσκεψη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Ο υπουργός Πετρελαίου των ΗΑΕ Σουχάιλ Μπιν Μοχάμεντ αλ-Μαζρούι κάλεσε όλους τους παραγωγούς στον κόσμο να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τους τον επόμενο χρόνο, λέγοντας πως αυτό σύντομα θα σταθεροποιήσει τις τιμές.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Άλι αλ-Ομάιρ δήλωσε πως ο ΟΠΕΚ δεν χρειάζεται να μειώσει την παραγωγή του και δεν θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση πριν από την επόμενη προγραμματισμένη σύνοδό του τον Ιούνιο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: