Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “Attica Group” δηλώνει έτοιμη για να αυξήσει τον στόλο των “Superfast”

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 22/05/2015

Πλωτή… συνέντευξη Τύπου, επί του “Superfast XII” δόθηκε σήμερα Παρασκευή 22/5 από την “Attica Group”, με την ευκαρία τα 20 χρόνια από τη δρομολόγηση του πρώτου Superfast, αλλά και την “στροφή” της σις αγορές ης Δυτικής Μεσογείου, της Βορείου Ευρώπης. Και με “κλου” την πλεύση προς  Κούβα.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων συμβουλος του ομίλου Σπ. Πασχάλης, έχουν προχωρήσει αρκετά οι επαφές και οι συζητήσεις για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, προκειμένου να ναυπηγηθούν νέα πλοία για την εταιρεία. «Γνωρίζουμε, είπε, ότι η ναυπήγηση νέων σκαφών είναι ακριβό σπορ και θα χρειαστούμε ισχυρή χρηματοδότηση από τους μετόχους», υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και εξισορρόπησης των δαπανών, επανήθλε στην κερδοφορία έπειτα από πέντε χρόνια.

attika

Απαντώνητας σε ερωτήσεις, ο Σπ. Πασχάλης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση των ελληνικών λιμανιών. «Εκτός από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας και του Πειραιά τα υπόλοιπα είναι παλιά. Δεν έχουν γίνει στα λιμάνια σοβαρές επενδύσεις ενώ έχουν γίνει σοβαρά σχεδιαστικά λάθη που τα κάνουν χειρότερα».
Σημειώνεται ότι στα 20 χρόνια της ζωής της, η Superfast Ferries έχει μεταφέρει περισσότερους από 12.000.000 επιβάτες, 2.500.000 φορτηγά και 2.500.000 ΙΧ, σε Αδριατική, Βαλτική και Βόρειο Θάλασσα.
Ήταν Απρίλιος του 1995, όταν το πρώτο Superfast, των «Επιχειρήσεων Αττικής» του Περ. Παναγόπουλου, υπό ελληνική σημαία, πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι Πάτρα-Ανκόνα σε 20 ώρες αντί για τις 36 που διαρκούσε μέχρι τότε. Με ελληνικά πληρώματα και άριστες υπηρεσίες, τα Superfast κυριάρχησαν στη γραμμή για να ακολουθήσει η θυγατρική Blue Star Ferries, μέχρι να εξαγορασθεί από τον όμιλο MIG, στον οποίο ανήκει μέχρι σήμερα.
H Superfast Ferries είναι μέλος της Attica Group και διαθέτει σήμερα τέσσερα υπερσύγχρονα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία. Ο όμιλος δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των θυγατρικών της με ένα σύνολο 13 πλοίων, τα οποία παρέχουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου GROUP μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τέλος, το “Superfast XII” όπου δόθηκε η συνεντευξη Τύπου, θα δρομολογηθεί στα Δωδεκάνησα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: