Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το υδατοδρόμιο Τήνου ετοιμάζεται για την “καλημέρα” στον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 10/03/2022

Η ‘Hellenic Seaplanes’ άρχισε την κατασκευή του – Ολοκληρώνεται το έργο των χερσαίων υποδομών – Ποια άλλα υδατοδρόμια έχουν σειρά…

|> Οι διεργασίες και οι εργασίες για την εγκατάσταση υδατοδρομίων στην Ελλάδα συνεχίζονται -μετά από ίσως αδικαιολόγητες και πολυετείς καθυστερήσεις- κι απ’ ό,τι γίνεται γνωστό άρχισε η κατασκευή του υδατοδρομίου Τήνου, ενώ εντός του Μαρτίου ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών.

Οι εποχές όπου τα υδατοδρόμια αποτελούσαν πλάνα και φιλοδοξίες ίσως να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς πλέον έχει ανοίξει διάπλατα το κεφάλαιο των αδειοδοτήσεων και των κατασκευών τους, με την Τήνο και την Πάτμο!

Η Τήνος έρχεται όλο και πιο κοντά στην υποδοχή των πρώτων υδροπλάνων, καθώς αυτές τις  ημέρες πραγματοποιείται η εγκατάσταση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου της, στον εξωτερικό λιμένα του νησιού.

Ειδικότερα, οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου θα εξυπηρετήσoyn εκατοντάδες επιβάτες όλον τον χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους, να παραμένουν στο χώρο αναμονής, να προχωράνε σε έκδοση νέων εισιτηρίων από τους αρμόδιους υπαλλήλους στα κιόσκια του υδατοδρομίου, και να ελέγχονται οι αποσκευές τους πριν το ταξίδι τους.

Άμεσες οι εξελίξεις σε Πάτμο και Σίφνο!

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν βάλει γερές βάσεις αναφορικά με την κατασκευή των υδατοδρομίων τους, με το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων να διαμορφώνεται και να δομείται καθημερινά. Στην Πάτμο έχει ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή του υδατοδρομίου, ενώ έπεται η μεταφορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού που αφορά τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο της υποδομής.

Παράλληλα στη Σίφνο, κατόπιν της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ανάληψη του υδατοδρομίου και την ανάδειξη της Hellenic Seaplanes ως επικρατέστερης εταιρείας, οι εξελίξεις είναι εξίσου άμεσες. Στο νησί έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις γύρω από τους όρους σύμβασης του έργου και η εταιρεία προχωρά με γοργά βήματα στην εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή του υδατοδρομίου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα υδροπλάνα πλησιάζουν στον Άλιμο!

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αδειοδότησης του υδατοδρομίου Αλίμου, η Hellenic Seaplanes έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η περιοχή να αποκτήσει εκτός του υδατοδρομίου και υδάτινο πεδίο. Η στρατηγική αυτή κίνηση αποφασίστηκε από την αρμόδια εταιρεία ώστε ο Άλιμος να προλάβει τις προθεσμίες και να ενταχθεί 100% στο δίκτυο των υδατοδρομίων που θα πραγματοποιήσουν πτήσεις.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, ο Άλιμος θα αποτελέσει το πρώτο υδατοδρόμιo της Αθήνας και με αυτόν τον τρόπο γίνεται το σημαντικότερο βήμα για την ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Σποράδες και Εύβοια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  

Ευχάριστα νέα έρχονται από το δίκτυο υδατοδρομίων στις Σποράδες καθώς οι τεχνικοί φάκελοι των νησιών Σκοπέλου, Αλοννήσου και Σκύρου πλησιάζουν στην έγκρισή τους με σειρά να παίρνουν οι κατασκευές των υδατοδρομίων.

Αναφορικά με το σύμπλεγμα των υδατοδρομίων Ευβοίας σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κάρυστο, Αλιβέρι και Κύμη το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που προκύπτει περιλαμβάνει τις γνωμοδοτήσεις των φακέλων από τα αρμόδια γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για ταυτόχρονη εκκίνηση των κατασκευών στα επιλεγμένα σημεία.

Για την εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών στο υδατοδρόμιο της Τήνου αλλά και όλες τις εξελίξεις γύρω από το δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους (φωτό): «Οι εξελίξεις στον κλάδο των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων, με τις πρόσφατες εγκαταστάσεις των χερσαίων υποδομών στην Τήνο, Πάτμο και την Σίφνο μας σκορπίζουν ικανοποίηση και αισιοδοξία σε ένα παρόν που επισκιάζεται με τα θλιβερά γεγονότα του πολέμου στην Ουκρανία. Το σχέδιο της Hellenic Seaplanes για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, με τη φιλοδοξία να γίνει το μεγαλύτερο στον κόσμο, συνεχίζει ακάθεκτο με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα μέσα στη σεζόν! Έχουμε την γνώση και την εμπειρία να τα καταφέρουμε και τα αποτελέσματα των αδειοδοτήσεων και των κατασκευών στα υδατοδρόμια που έχουμε αναλάβει, μας δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας».  

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: