Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία στους τρεις νικητές για τις εφαρμογές στον “ΙΤ4gov”

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 15/04/2016

Εκδήλωση στο Μέγαρο 

Ο διαγωνισμός “ΙΤ4gov” αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ανάδειξη, πιστοποίηση, αξιοποίηση και επιβράβευση καινοτόμων εφαρμογών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, οι οποίες θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες.

Στόχος  του διαγωνισμού αποτελεί η εξεύρεση καινοτόμων υπηρεσιών που δεν διατίθενται  στην αγορά και στοχεύουν στη δόμηση νέων εναλλακτικών μοντέλων απλούστευσης διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση και αποτελεσματικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα προσφέρουν πρωτοπόρες λύσεις, παρέχοντας αξιοποιήσιμες  υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και στην οποία παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Έρευνα Κώστας Φωτάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ανακοινώθηκαν οι τρεις νικητές, από τις 10 προτάσεις που είχαν προκριθεί.

Το 1ο βραβείο κέρδισε η εφαρμογή “El Recibo”, το 2ο βραβείο η εφαρμογή “NoPaperGov” και το 3ο βραβείο η εφαρμογή “sense.city”.

Τα βραβεία αντιστοιχούν στα εξής χρηματικά ποσά: 1ο βραβείο: 4000€, 2ο βραβείο: 2000€ και 3ο βραβείο: 1000€.

Επιπλέον πολλές από τις 10 εφαρμογές που διακρίθηκαν και έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθούν από φορείς του δημοσίου με σκοπό να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών.

Απάντηση