Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στον Πειραιά μεταφέρεται το Μουσείο του ΟΣΕ

Εν Δημω στις 11/10/2018

Θα εγκατασταθεί στη «Ροτόντα» – στο πειραϊκό διατηρητέο ιστορικό κτήριο

|> Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με την διοίκηση του ΟΣΕ και με θέμα συζήτησης την μεταφορά του Μουσείου του ΟΣΕ από την Λιοσίων στην επισκευαστική βάση του ΟΣΕ στον Πειραιά, συγκεκριμένα στον χώρο του εξαιρετικού διατηρητέου ιστορικού κτηρίου γνωστού και ως «Ροτόντα».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, το μέλος του δ.σ. του ΟΣΕ Καίτη Κυλάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Μαρία Λαμπρίδου, Γιάννης Μοίρας, Ειρήνη Μεταξά και Βασιλική Λάσκαρη – Κρασοπούλου.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Από την Αντιπεριφέρεια ανακοινώθηκε: Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση γιατί το μουσείο θα φιλοξενηθεί σε ένα Βιομηχανικό κτήριο κατασκευασμένο το 1905. Η απόφαση του ΟΣΕ για την μεταφορά του Μουσείου στον Πειραιά μας δίνει την δυνατότητα της άμεσης αξιοποίησης του Ιστορικού κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι το κτήριο και ο περιβάλλων χώρος προσφέρεται για μία ολιστική αξιοποίηση καθώς στο κτίριο αποτυπώνεται η αμφίδρομη σχέση της αρχιτεκτονικής μορφής και των χρήσεων,  σε συνδυασμό με τις δύσκολες και απαραίτητες για την εποχή τεχνικές λύσεις που αναζητήθηκαν και εφαρμόστηκαν.

Είναι προφανές ότι η μεταφορά του Μουσείου και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του διατηρητέου κτηρίου θα δώσει νέα ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή και ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.

Απάντηση