Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διήμερο το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/03/2022

Θα πραγματοποιηθεί 4 και 5 Απριλίου, με καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Μαστοράκη, από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών

|> Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ, και με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, διοργανώνουν το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά και στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα γίνουν δύο εκδηλώσεις. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Βασίλη Μαστοράκη.

Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 στην Κεντρική Σκηνή “Δημήτρης Ροντήρης” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, θα συμπράξει με τους νέους κιθαριστές Κωνσταντίνο Ζαχαριάδη και Κωνσταντίνα Ανδρίτσου, σε έργα Mauro Giuliani και Joaquin Rodrigo.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν δύο εμβληματικά κονσέρτα του κιθαριστικού ρεπερτορίου, το “Κονσέρτο για Κιθάρα και Ορχήστρα αρ. 1 op. 30″του Mauro Giuliani και τη “Φαντασία για έναν Ευγενή” του Joaquin Rodrigo.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την συναυλία θα ανοίξει η Ορχήστρα Εγχόρδων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, υπό την διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, η οποία θα ερμηνεύσει το “Κονσέρτο σε Ρε Μείζονα” του Antonio Vivaldi. Σολίστ στην κιθάρα θα είναι η Κορίνα Ντουμή.

Την Τρίτη 5 Απριλίου – δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ο συνθέτης Μιχάλης Μπρούζος (κιθάρα – μαντολίνο) και το group του (Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο,  Μιχάλης Πορφυρής – βιολοντσέλο), θα παρουσιάσουν μουσικές από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και αγαπημένες συνθέσεις από τη διεθνή Latin Jazz σκηνή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Ωμέγα” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι στόχος του Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά είναι η ανάδειξη νέων εκπροσώπων της ελληνικής κιθαριστικής σχολής, και η παρουσίαση ταλαντούχων ερμηνευτών και συνθετών που θα αποτελέσουν την ελπίδα για το μέλλον της κιθάρας τα επόμενα χρόνια.

> Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου και η έναρξη συναυλιών στις 7 μμ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: