Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σεμινάριο για την “Μέθοδο Στανισλάβσκι” από το “Θέατρο της Κούλουρης”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/10/2015

Δήλωση συμμετοχών

Αρχίζει το 21ο Σεμινάριο Θεάτρου, που διοργανώνει “Το Θέατρο της Κούλουρης”, με θέμα: “Η Μέθοδος Στανισλάβσκι στο Θέατρο και οι επιδράσεις της σήμερα”.

Το σεμινάριο που μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας, άνω των 17 ετών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, θα είναι 16ωρο και θα χωριστεί σε τμήματα των δύο ωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να έρχονται σε απ’ ευθείας επαφή προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή, κατά τις ημέρες Τρίτη 13, Τετάρτη 14 και Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας, πίσω από το ζαχαροπλαστείο “Μπεγνής” και κατά τις ώρες 5 απόγευμα με 8 το βράδυ, η τηλεφωνικά στον αριθμό 215.5000062 (αστική χρέωση).

Ο Κωνσταντίν – Αλεξέϊ Στανισλάβσκι (φωτό), υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος στον χώρο του Θεάτρου, η δε μέθοδος, την οποία εφήρμοσε στην μελέτη και επεξεργασία του ρόλου, καθώς και την ερμηνεία του ηθοποιού, έγινε αποδεκτή σε όλον τον κόσμο.
Ακόμη σήμερα, σχεδόν δύο αιώνες αργότερα, δεν έχει πάψει να θεωρείται σαν αρίστη και να διδάσκεται σε πανεπιστήμια, και δραματικές σχολές.

Η μέθοδος Στανισλάβσκι, βρίσκεται συμπυκνωμένη στα τρία βιβλία του μεγάλου αυτού θεατράνθρωπου, τα οποία και φέρουν τους τίτλους “Η ζωή μου στην Τέχνη”, “Ένας ηθοποιός δημιουργείται” και “Πλάθοντας έναν ρόλο”.
Οι συμμετέχοντες, θα λάβουν στο τέλος του κύκλου Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: