Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θετικά αποτελέσματα από το συνέδριο του προγράμματος Erasmus+ ‘’My Smart School’’

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 05/04/2023

Πραγματοποιήθηκε στην Άλμπα Ιούλια της Ρουμανίας με την παρουσία πολλών εκπαιδευτικών, διαφόρων εταίρων και φορέων

|> Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τελικού συνεδρίου του προγράμματος Erasmus + MYSS (My Smart School*) που πραγματοποιήθηκε στην Άλμπα Ιούλια της Ρουμανίας και διοργανώθηκε από τον ρουμανικό οργανισμό και εταίρο ‘’CENFORM’’ σε συνεργασία με την τον άλλο τοπικό εταίρο του έργου “Scoala Gimnaziala Ciugud”.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η διευθύντρια του σχολείου Ciugud, Teodora Simion, σημείωσε επιτυχία σύμφωνα με το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια που συγκεντρώθηκαν από περίπου 60 άτομα, κυρίως εκπαιδευτικούς, που παρακολούθησαν το συνέδριο.

Μετά τους θεσμικούς χαιρετισμούς που απηύθυναν ο δήμαρχος του Ciugud, ο υπεύθυνος για τα διεθνή προγράμματα της νομαρχιακής Επιθεώρησης της Alba και ο γενικός επιθεωρητής της τοπικής Νομαρχιακής Επιθεώρησης (ISJ Alba), έγινε μια λεπτομερής περιγραφή του ίδιου του έργου και των αποτελεσμάτων του.

Η συντονίστρια του έργου MYSS Antonietta Cucinella, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής οργανισμό και εταίρο ‘’VITECO’’, πήρε τον λόγο και παρουσίασε τον σκοπό του έργου MYSS, τους στόχους που τέθηκαν και επιτεύχθηκαν, τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που δημιούργησαν όλοι οι εταίροι προς όφελος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των σχολείων.

Η διευθύντρια του Ciugud, Teodora Simion, παρουσίασε λεπτομερώς τα αποτελέσματα του έργου που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, προκειμένου να βελτιωθούν οι ψηφιακές δεξιότητες των εκπαιδευτικών και να προσαρμοστεί το σχολικό πρόγραμμα σπουδών στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Μετά την παρουσίαση αυτή, ο Tommaso Busini (από τον CENFORM), ως υπεύθυνος επικοινωνίας της κοινοπραξίας, επεσήμανε το θέμα της βιωσιμότητας του έργου για την επόμενη περίοδο και τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου MYSS online και offline.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων σχολείων από την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία παρενέβησαν, περιγράφοντας δημόσια την προσωπική τους εμπειρία ως εκπαιδευτικοί στην πιλοτική εφαρμογή με τις τάξεις τους των καινοτόμων εργαλείων MYSS, στη χρήση των ηλεκτρονικών μαθημάτων, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και του εγχειριδίου.

Η εκδήλωση προσέλκυσε πολύ κόσμο και προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή από τα σχολεία της επαρχίας Άλμπα και της Τρανσυλβανίας γενικότερα. Ολοκληρώθηκε δε, με την παρουσίαση όλων των εταίρων του έργου, έναν τελικό χαιρετισμό και εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί φορείς, επιθεωρητές συζήτησαν έργου που επιτεύχθηκαν με επιτυχία χάρη στη συνεργασία διαφόρων εταίρων και φορέων.

(*) www.myss-project.eu

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: