Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εποικοδομητική συνάντηση του Γεωργιάδη με Κορκίδη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 17/07/2019

Ιδιαίτερη σημασία στο λιμάνι του Πειραιά, ως παράγων για την ανταγωνιστικότητα της χώρας

|> Εποικοδομητική συνάντηση και ουσιαστικός διάλογος πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνι Γεωργιάδη, και του υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση, με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, καθώς και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, Δ. Μαθιό, Ν. Μανεσιώτη, Κ. Αχλαδίτη, Θ. Πιτσιρίκο και Τ. Βαμβακίδη.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, υπέβαλε αναλυτικό υπόμνημα με θέσεις και κυρίως αναπτυξιακές και επενδυτικές προτάσεις για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, τη Λαυρεωτική και τη Δυτική Αττική, που ανήκουν στις περιοχές ευθύνης του, αλλά και γενικότερα για το Λεκανοπέδιο σε συνεργασία με τη ΚΕΕΕ και το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής.

Επισημάνθηκε πως η ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά μπορεί να «ξεκλειδώσει» την ανταγωνιστικότητα της χώρας, αφού η γεωγραφική του θέση και το μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων δημιουργούν ένα ζωτικό κόμβο μεταφορών, διαμετακομιστικού εμπορίου, εισαγωγών και εξαγωγών, μεταποίησης και ναυπηγοεπισκευής, επικοινωνιών, εφοδιασμού πλοίων και πολλών υπηρεσιών της ναυτιλίας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο υπουργείο μαζί με τον υφυπουργό, κ. Παπαθανάση, τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Κορκίδη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση στα πλαίσια της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ετοιμάζει το υπουργείο για την απλοποίηση των διαδικασιών, την ταχύτερη αδειοδότηση και γενικά την προσπάθεια να γίνει η ζωή των επιχειρήσεων ευκολότερη και πιο παραγωγική».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε:

«Συναντήσαμε τον πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Είχαμε έναν δημιουργικό διάλογο. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θέλει συνεργασία. Μπορούμε να επιλύσουμε και λειτουργικά και αναπτυξιακά θέματα μαζί».

Με τη σειρά του ο κ. Κορκίδης είπε:

«Ως πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και εκ μέρους όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ευχαριστώ και τον υπουργό και τον υφυπουργό για τη συνάντηση. Μπορούμε να μιλάμε στο ίδιο μήκος κύματος. Μπορούμε να τρέχουμε στους ίδιους ρυθμούς. Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε το έργο και μάλιστα ακολουθούμε και εμείς το τρίπτυχο που ακολουθεί το υπουργείο Δηλαδή, πρώτα κοιτάμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να δημιουργήσουμε και να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα και επιτέλους, να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Πιστεύω ότι αυτό το τρίπτυχο, αυτή η σύνθεση του Υπουργείου με επικεφαλής τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, θα τα καταφέρει».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: