Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρέμβαση επιστημόνων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΕΛΛΑΔΑ στις 20/03/2021

Ιδρύθηκε Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής και εξέδωσε ιδρυτική διακήρυξη

|> Ιδρυτική διακήρυξη εξέδωσε χθες η Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής, με την οποία καταθέτει τις απόψεις της σχετικά με την λειτουργία της Πολιτείας, ενώ διευκρινίζεται πώς η Ένωση απέχει “από κάθε κομματική και εν γένει πολιτική σκοπιμότητα“. Η ιδρυτική διακήρυξη της Διεπιστημονικής Ένωσης Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής, αναφέρει:

Με αναφορά και σεβασμό στην Ιστορία και τον Πολιτισμό μας που συγκροτούν κομμάτι του πολύτιμου μωσαϊκού της Ανθρωπότητας, και με το νου μας στη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Βιοηθική, που αποτελούν θεσμοθετημένες αξιακές αρχές της Πολιτείας μας, διαπιστώνουμε την βάναυση καταπάτησή τους από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του Τόπου, τουλάχιστον από το 2010 με την βίαιη παράδοση της λαϊκής κυριαρχίας, όταν παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών «Εκχωρήθηκε άνευ όρων και αμετάκλητα κάθε ασυλία λόγω άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας» (Ν.3845/6-5-2010, ΦΕΚ 65, άρθρο 14 παρ.5), αλλά και την, από το 2015, επίσημη και καθολική κηδεμονία της χώρας, ύστερα από την πραξικοπηματική επέμβαση των ξένων «συμμάχων» εναντίον της προκήρυξης δημοψηφίσματος, την οποία επικύρωσε με την υπογραφή της η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με τον νόμο 4336/14-8-2015 (Φ.Ε.Κ.94 Α, παράγραφος Γ-σελ. 1014) που ορίζει ότι «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νόμιμη έγκρισή τους».

Έκτοτε η Ελλάδα θεωρείται διεθνώς «fail-state», καθώς έχει παραδώσει κυριολεκτικά τα οικονομικά της και την περιουσία της στους δανειστές, μεταβιβάζοντας τη σχετική δικαιοδοσία από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών στην ΑΑΔΕ, μία «Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα» η οποία «απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές» (Ν.4389/2016, άρθρο 1).

Αυτή η βάναυση καταπάτηση συνεχίζεται έκτοτε και διευρύνεται καθημερινά φτάνοντας σήμερα, με πρόφαση έναν Υγειονομικό Κίνδυνο, στην αναστολή Θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνολικά, και της βιοηθικής ειδικότερα. Ενεργώντας χωρίς διαφάνεια, η κυβέρνηση εφαρμόζει πρωτόγνωρες αποφάσεις που αμφισβητούνται από διεθνούς κύρους επιστήμονες και, αντί να ενισχύει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την υγειονομική επιτήρηση, πριμοδοτεί την καταστολή και βάζει υπέρογκα πρόστιμα στους πολίτες που δεν θα τηρήσουν τα επιβαλλόμενα αντισυνταγματικά μέτρα. Έτσι, θέτει τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο και διαταράσσει την κοινωνική συνοχή.

Η βιοηθική, δηλαδή οι ηθικοί κανόνες που διέπουν την ιατρική και κάθε μορφή επέμβασης στο σώμα, απορρίπτουν την οποιαδήποτε επέμβαση στο σώμα του ανθρώπου χωρίς τη ρητή συναίνεσή του. Η συναίνεση μάλιστα σε ιατρική πράξη δεν ισχύει αν έχει δοθεί ύστερα από πίεση, εκβιασμό, απάτη, ή χωρίς επαρκή ενημέρωση. Οι σύγχρονοι κανόνες της βιοηθικής, όπως αποτυπώνονται τόσο στο ελληνικό Σύνταγμα όσο και σε πληθώρα διεθνών κανονισμών, διαμορφώθηκαν μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε, 1949, Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, 1950, Οικουμενική Διακήρυξη για την Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της UNESCO, 1950 κ.α.), και αποτυπώνουν τον αποτροπιασμό των κοινωνιών απέναντι στις φρικαλεότητες των ΝΑΖΙ και τη δέσμευση των κοινωνιών να προστατευτούν έναντι παρεμβατικών στο ανθρώπινο σώμα πρακτικών. Σήμερα, με το πρόσχημα του κορωνοϊού, παρατηρούμε μια συντονισμένη προσπάθεια κατάργησης αυτού του νομικού πολιτισμού και προστασίας της Ανθρωπότητας μέσω της επιβολής ιατρικών πράξεων, άμεσων ή έμμεσων εκβιασμών εμβολιασμού ή και περιστολής δικαιωμάτων στους μη συμμορφούμενους.

Με απλά λόγια, η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι συμφωνημένοι κανόνες Βιοηθικής κινδυνεύουν, ξανά, με εξαφάνιση.

Για τους λόγους αυτούς…

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

Να ενώσουμε τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε με ΣΤΟΧΟ:

  • Να πληροφορήσουμε τον Λαό για την αναγκαιότητα ή μη των όποιων μέτρων αποφασίζονται, σύμφωνα με τις αρχές της Βιοηθικής & της Νομιμότητας.
  • Να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διασφάλιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην τήρηση της Νομιμότητας και της Διαφάνειας από τα όργανα της Διοίκησης, στην έμπρακτη Δικαιοσύνη, στη συνοχή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και στην εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας.
  • Να συνεργαστούμε, στο πλαίσιο αυτό, με αντίστοιχους Φορείς, Οργανώσεις και Οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα και την Ευρώπη όσο και Διεθνώς.
  • Να συμπορευθούμε, μακριά και πέρα από κάθε κομματική και εν γένει πολιτική σκοπιμότητα, για την επαναφορά του δικαίου και του πολιτισμού στις σχέσεις κράτους πολιτών και την επίτευξη ουσιαστικής Δημοκρατίας.

Κυρίως, καλούμε τον λαό να υπερασπιστεί ο ίδιος τα δικαιώματά του στην πράξη, να αποβάλλει τον φόβο που σκοπίμως έχει επιβληθεί πάνω του από τους ίδιους μηχανισμούς που τον συκοφαντούν από το 2010 προκειμένου να αποδεχτεί τα Μνημόνια και την υποδούλωσή του, και να συνεργαστεί με τους συνανθρώπους του, εντός και εκτός Ελλάδας, για την πραγματοποίηση και εγκαθίδρυση του Δικαίου. Διότι, τα δίκαιά μας δεν υφίστανται αν δεν τα γνωρίζουμε και αν δεν ενεργούμε υπέρ τους.

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2021

Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής

  • Αντώνης Παπαντωνίου (Ναύαρχος εν αποστρατεία, Νομικός)
  • Ανδρέας Γιαννουλόπουλος (Ιατρός Καρδιολόγος)
  • Νικόλαος-Αγαμέμνων Καραβέλος (Δικηγόρος-Λογοτέχνης)
  • Νέλλη Ψαρρού (Πολιτική Επιστήμων, δημοσιογράφος)
  • Δημήτρης Ποντίκας (C.E.O. «MENIDI MEDICA» Biotechnology Company)
  • Σάκης Καραμπείδης (Δικηγόρος)
  • Ιωάννης Λαζάρου (Εικαστικός, ερευνητής-δημοσιογράφος)
  • Λιάνα Καστρινάκη (Δικηγόρος)
  • Αθανασία Γεωργοσοπούλου (Δικηγόρος)
  • Φώτης Τερζάκης (Συγγραφέας, συντονιστής Εταιρείας Διαπολιτισμικών Σπουδών)
  • Σπυρίδων Καμπιώτης (Πανεπιστημιακός)
  • Ιωάννης Αυγουστάτος (Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής)
  • Μαριάννα Ευαγγέλου (Βιοχημικός)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: