Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ποτέ την Κυριακή!”, από το ΣτΕ, στο McArthurGlen

Χωρίς κατηγορία στις 21/03/2019

Ικανοποίηση εκφράζεται από την ΕΣΕΕ, με δήλωσης του προέδρου της Γιώργου Καραγκούνη

|> Σε δήλωση προέβη ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, με αφορμή την άρνηση του ΣτΕ να επιτρέψει στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen την λειτουργία του τις Κυριακές. Η δήλωση αναφέρει:

Η απόρριψη από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας της προσφυγής του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, με την οποία ζητούσε να λειτουργούν τις Κυριακές τα καταστήματά του, δείχνει αυτό ακριβώς που διαπιστώσαμε από την αρχή:

Δεν υπάρχει καμία απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων κατά τις Κυριακές, ούτε τα κάθε μορφής καταστήματα μπορούν να λειτουργούν την ημέρα αυτή a la carte. Το αντίθετο μάλιστα, το σκεπτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2017 παραμένει σε πλήρη ισχύ και η Κυριακή εξακολουθεί να είναι ξεχωριστή και αναντικατάστατη μέρα παρά τις πιέσεις από συγκεκριμένα και περιορισμένα συμφέροντα.

Οι όποιες εξαιρέσεις από την κυριακάτικη αργία επιφυλάσσονται μόνο για λόγους αυστηρού δημόσιου συμφέροντος αποκλειστικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να λειτουργούν τις Κυριακές κατά το δοκούν και στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους πολιτικής.

Η σημαντική αυτή απόφαση δικαιώνει την ΕΣΕΕ, που όλα τα τελευταία χρόνια αντιτάχθηκε μαχητικά σε κάθε προσπάθεια μαζικού «ανοίγματος» των καταστημάτων τις Κυριακές, προστατεύοντας τα συμφέροντα του μικρομεσαίου εμπορίου και της αγοράς.  Η θέση μας για πλήρη διαφύλαξη της κυριακάτικης αργίας παραμένει σταθερή, εξακολουθεί να έχει πλήρη δυναμική και θα συνεχίσουμε να τη διεκδικούμε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: