Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ιστορίες ελληνικού πολιτισμού “διηγείται” η Celestyal εν πλω, με θεματικές κρουαζιέρες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 18/05/2016

Έως και τον Νοέμβριο

Πίσω από κάθε θεματική κρουαζιέρα «κρύβεται» μία ιστορία για την Ελλάδα και τη μυθική φιλοξενία της και η Celestyal Cruises με έμπνευση το θαλάσσιο ταξίδι της στους πανέμορφους προορισμούς του Αιγαίου, δημιουργεί τις θεματικές κρουαζιέρες της, «Ιστορίες Ελληνικής Φιλοξενίας», σε τρεις ενότητες με χρονολογική διαδοχή, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον για τους επιβάτες της. Οι θεματικές κρουαζιέρες 2016 αφορούν τρεις περιόδους και πυλώνες, που αναπτύσσονται ως εξής:

Μάρτιος – Μάιος: Ιστορίες Ελληνικού Πολιτισμού
Ιούνιος – Αύγουστος: Ιστορίες Ελληνικού Καλοκαιρινού Φεστιβάλ
Σεπτέμβριος – Νοέμβριος: Ιστορίες Ελληνικής Οινογαστρονομίας

Κάθε κρουαζιέρα της Celestyal Cruises πλέον είναι εναρμονισμένη με τις ιστορίες που διηγείται ανάλογα με τη χρονική περίοδο, ενώ δραστηριότητες, όπως quiz, trivial, κομμώσεις στο κομμωτήριο, treatments στο spa, φωτογραφήσεις με props και κοστούμια στο φωτογραφείο του πλοίου δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στο ταξίδι κάθε επιβάτη. Για τον επιβάτη που θέλει να βιώσει μια ακόμη πιο έντονη εμπειρία, σε συγκεκριμένες αναχωρήσεις θα υπάρχουν ειδικές tailor made παραστάσεις, διαδραστικές παρουσιάσεις, ενδιαφέροντα εργαστήρια κλπ που έχει δημιουργήσει αποκλειστικά η Celestyal Cruises για όλες τις προτιμήσεις και τα γούστα των επιβατών της.

Ήδη από τον Μάρτιο και συνεχίζοντας και τον Μάιο, η Celestyal Cruises με τη θεματική περίοδο «Ιστορίες Ελληνικού Πολιτισμού» προσφέρει εμπειρίες, όπου συνδυάζουν αρμονικά μαγευτικούς προορισμούς, ψυχαγωγία, ιστορία, αρχαία ελληνική φιλοσοφία, αρχαία ελληνική μουσική αλλά και ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα.

Με την αύρα της αρχαίας ελληνικής κουλτούρας, οι θεματικές κρουαζιέρες δίνουν μία γεύση από τον ξακουστό Μινωικό πολιτισμό με την παράσταση «Θησέας και Αριάδνη», που παρουσιάζεται εν πλω για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και περιγράφει με τον πιο όμορφο τρόπο το μύθο της περιπέτειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το σενάριο όσο και η μουσική, τα σκηνικά και τα κοστούμια των ηθοποιών δημιουργήθηκαν ειδικά και αποκλειστικά με γνώμονα τη Celestyal Cruises και τους επιβάτες της!

Στις καινοτομίες της εταιρείας για αυτήν τη χρονιά συμπεριλαμβάνεται το γνωστό συγκρότημα σε Ευρώπη και Αμερική “LyrAvlos”, το όποιο θα προσφέρει μια εν πλω αναπαράσταση του αρχαίου ελληνικού συμποσίου, ερμηνεύοντας σπάνια αρχαία τραγούδια ενώ θα παρουσιάσει 20 πιστά αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων, όπως η αρχαία λύρα, η βάρβιτος , η κίθαρις κλπ.

Επιπλέον, στα πλαίσια της θεματικής κρουαζιέρας Ελληνική Φιλοσοφία, η Celestyal Cruises θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση “Socrates Now”, η οποία είναι βασισμένη στην «Απολογία του Σωκράτη» του Πλάτωνα με τον βραβευμένο με EMMY ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Σιμωνίδη να ενσαρκώνει τον Σωκράτη. Η παράσταση έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία και έχει παιχτεί σε 20 χώρες του κόσμου. Επιπλέον, οι επιβάτες θα απολαύσουν την ιστορία της γοργόνας  Κυμοθόης, από το νησί της Νάξου και θα παίξουν διαδραστικά παιχνίδια, ώστε να εξερευνήσουν την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων! Παραμένοντας στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, όσοι επιβάτες το επιθυμούν, μπορούν να κάνουν μια φιλοσοφική βόλτα στο κατάστρωμα, όπως έκανε ο Αριστοτέλης με τους μαθητές του στην περιπατητική σχολή, δίνοντας τροφή στο νου και την ψυχή τους.

Για τους επιβάτες που διαθέτουν μια πιο καλλιτεχνική φύση θα υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους αγγείο ή κοσμήματα με τη βοήθεια ενός ειδικού, ενώ όσοι θέλουν να χαλαρώσουν μπορούν να επιλέξουν ένα μασάζ με δίκταμο, ελαιόλαδο, πεύκο και τριαντάφυλλο.

Δεν παραλείπονται, όμως, ούτε και φέτος οι παραδοσιακές χορευτικές παραστάσεις από το Λύκειον των Ελληνίδων, που αποτελούν τον πιο λυρικό τρόπο ξενάγησης στην παράδοση και τα έθιμα της Ελλάδας.

Οι θεματικές κρουαζιέρες ήδη σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση σε όλους του επιβάτες, ενώ αναμένεται να εντυπωσιάσουν ακόμη περισσότερο. Η Celestyal Cruises, με πλούσιο περιεχόμενο εκδηλώσεων στις θεματικές της κρουαζιέρες διατηρεί επάξια και αυτή τη χρονιά τον τίτλο του πρεσβευτή της ελληνικής κρουαζιέρας και της γνήσιας ελληνικής φιλοξενίας και εμπειρίας στο εξωτερικό. Με περισσότερες από 800 διαφορετικές δραστηριότητες εν πλω και με τη βοήθεια χιλίων και πλέον συνεργατών, η Celestyal Cruises, σε κάθε δρομολόγιο, διηγείται μία ιστορία για την Ελλάδα, την ιστορία της, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.celestyalcruises.com.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: