Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καθαρίζουν τα πεζοδρόμια από τα εβδομήντα “ξεχασμένα” περίπτερα

Χωρίς κατηγορία στις 09/10/2015

Ξήλωμα από το πρωί

Άρχισε σήμερα η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων από  κεντρικά σημεία του δήμου Πειραιά.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του δήμου απομακρύνουν τα σχολάζοντα περίπτερα, τα οποία παρέμεναν επί χρόνια ανενεργά, αποτελώντας εστία μόλυνσης και καταλαμβάνοντας κοινόχρηστους χώρους.

Τα σχολάζοντα περίπτερα στον Πειραιά είναι 70 και θα απομακρυνθούν σταδιακά από όλες τις δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Ο δήμαρχος κ. Μώραλης, δήλωσε:

«Η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Σήμερα ξεκίνησε η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων από συνεργεία του Δήμου μας, με σκοπό αφενός να ελευθερωθούν κοινόχρηστοι χώροι και αφετέρου να  απομακρυνθούν αυτές οι εστίες μόλυνσης από τους δρόμους του Πειραιά. Παράλληλα προχωρά την επόμενη εβδομάδα η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ένα ζήτημα πολύ σημαντικό δεδομένης και της έλλειψης χώρων στάθμευσης στον Πειραιά. Η μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι συνεχής και θα την κερδίσουμε».

Σημείωση: Η κεντρική φωτογραφία του θέματος είναι κάπως άσχετη, καθώς το  συγκεκριμένο περίπτερο δεν είναι ούτε παλιό, μήτε υπό… καταδάιφση. Πρόκειται για ένα μαγαζάκι που στήθηκε στο στενό πεζοδρόμιο τής υπό ανέγερση Ραλλείου, προκειμένου να έχει πιάσει θέση όταν αρχίσει να λειτουργεί το σχολείο! Το περί ου περίπτερο δεν στήθηκε… χθες, αλλά παρά τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον Τ/Π ουδείς εκ των αρμοδίων και ιθυνόντων, ενδιαφέρθηκε περί της τύχης του….

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: