Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πιο αυστηροί οι αστυνομικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια

ΕU,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 09/04/2019

Καθυστερήσεις στον διαβατηριακό έλεγχο για όσους πολίτες της ΕΕ ταξιδεύουν σε χώρες εκτόςΣένγκεν

|> Σε ισχύ από χθες Δευτέρα 8/4 οι αλλαγές στις διαδικασίες ελέγχου για όσους Ευρωπαίους πολίτες ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός Σένγκεν.

Συγκεκριμένα τέθηκε σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων.

Λόγω των αλλαγών αυτών, επειδή σημειώνεται αύξηση του χρόνου αναμονής του διαβατηριακού ελέγχου ο  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, ανακοίνωσε:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 8 Απριλίου 2019 τίθεται σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων.

Λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στο διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:

  • για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.
  • για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: