Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συναυλία για τη… γιορτή τής “μαύρης” επετείου της Σμύρνης

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 06/05/2022

Και δώρο… τριήμερο σε παραλιακή σουΐτα στις Γούβες του Ηρακλείου – Έντονη διαμαρτυρία από τον ιστορικό Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών

|> Μεγάλη συναυλία διοργανώνει στις 9 Μαΐου στο Γήπεδο Πανιωνίου, ο Δήμος Ν. Σμύρνης, εν όψει των 100 χρόνων Μνήμης από τον ξεριζωμό. Θα συμμετέχουν οι: Παπουτσάκη, Μουζουράκης, Αθερίδης, Στόκας κ.ά. Η είσοδος στην εκδήλωση για την «μαύρη» επέτειο της Σμύρνης θα είναι ελεύθερη και μάλιστα θα δοθεί ως δώρο… ένα τριήμερο σε πολυτελή σουΐτα στις Γούβες Ηρακλείου Κρήτης.

Όμως η αναγγελία της συναυλίας, για τη… «γιορτή» έχει δημιουργήσει προβλήματα καθώς το δ.σ. του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών με ανακοίνωσή του εκφράζει έντονη διαμαρτυρία κατά των διοργανωτών και του Δήμου Ν. Σμύρνης, διότι -όπως τονίζεται- τέτοιες ενέργειες προκαλούν «θλίψη και αγανάκτηση» διότι «προσβάλλουν την μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και την ιστορία του Ελληνισμού».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (1928) με έκπληξη διαπίστωσε να διαφημίζεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ για λογαριασμό του ή και εν ονόματι του ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Αττικής ότι:

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης γιορτάζει τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με μεγάλη συναυλία στις 9 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο. Και σας προσφέρει ένα τριήμερο σε πολυτελή σουίτα στο Volta Suites & Villas στην παραλία Γουβών Ηρακλείου Κρήτης, για ένα ζευγάρι!»

Προς τούτο έχουμε να επισημάνουμε ότι οι εν λόγω ενέργειες, είτε γίνονται για λογαριασμό είτε γίνονται εν ονόματι του Δήμου Νέας Σμύρνης, μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλούν, καθ’ όσον προσβάλλουν την μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και την ιστορία του Ελληνισμού και αποδεικνύουν την ανευθυνότητα και την έλλειψη ικανότητας για αξιολόγηση ιστορικών γεγονότων από τους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ν. Σμύρνης Αττικής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: