Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Και πάλι ο Θ. Κόντες στο “τιμόνι” των εφοπλιστών κρουαζιεροπλοίων

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 01/03/2015

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας ο Θεόδωρος Κόντες.
Η εκλογή και η ετήσια γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο “Celestyal Olympia”. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ι. Ευσταθίου, γ.γ. ο Γ. Κουμπενάς, ταμίας ο Β. Γκάτζικας και μέλη οι Δ. Βερναρδάκης , Αντ. Καλούδης, Γερ. Κανακάρης , Μιχ. Μαντζαφός, Νικ. Πανταζής , Ιω. Πολυχρονόπουλος, Νικ. Τραγάκης και Δέσποινα Φιλίππου.
Η διοίκηση, θα συνεχίσει απερίσπαστα το έργο, αποκλειστικά στον κλάδο αυτόν της τουριστικής ναυτιλίας, τον οποίον εκπροσωπεί σε όλη την ευρεία του έκταση, προκειμένου να τον αναπτύξει και να τον φτάσει ει δυνατόν, στα αξιοζήλευτα επίπεδα του παρελθόντος” επεσήμανε ο Θ. Κόντες και τόνισε ότι: Η προσέλκυση των κρουαζιεροπλοίων στους Ελληνικούς λιμένες και η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου , δεν εξαρτάται μόνο από τη Νομοθετική ρύθμιση που έγινε για το cabotage, αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως :
* Η εσωτερική κατάσταση από πλευράς εργασιακής ειρήνης στους λιμένας, καθώς και στον παράγοντα ασφάλεια – security.
* Η σταθερή πολιτική που σχετίζεται με την τουριστική ναυτιλία και τον τουρισμό γενικότερα.
* Οι υποδομές σε λιμάνια και αεροδρόμια, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άνετα και με ασφάλεια τα κρουαζιερόπλοια και του επιβάτες – τουρίστες.
* Το δίκτυο αεροπορικών απ’ ευθείας συνδέσεων με μακρινές χώρες – υπερατλαντικές πτήσεις.
* Η τιμολογιακή πολιτική των λιμένων για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και αυτή που αφορά τα αεροδρόμια, ώστε να καθορίζονται τα τέλη σε λογικά επίπεδα, για να υπάρχει και το κίνητρο προσέλκυσης των πλοίων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: