Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι υπουργικές ενδείξεις για τα ‘’καλάθια’’ του Νοικοκυριού και της Σαρακοστής, από σήμερα έως 28/2

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 22/02/2023

Γεωργιάδης: ‘’Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση’’ – ‘’Το ρεύμα πέφτει, ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε εκείνους που βάζουν πλάτη στην κοινωνία’’

|> Στο 91% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο ‘’Καλάθι του Νοικοκυριού’’, οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 17η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης (22/02/2023 -28/02/2023), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 22/2 οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση. Αλλά από αυτή την εβδομάδα, θα παρουσιάζουμε και τον πλήρη αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με τη συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να βλέπετε ποιες αλυσίδες συνολικά  μείωσαν και πόσο, και ποιες αύξησαν και πόσο. Το ρεύμα πέφτει, ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε εκείνους που βάζουν πλάτη στην κοινωνία».

Ειδικότερα, από το σύνολο 864 προϊόντων στο ‘’Καλάθι του Νοικοκυριού’’ που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 97, ποσοστό 11%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 692, ποσοστό 80%, η τιμή παρέμεινε σταθερή,
  • σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε.

Παράλληλα, σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα, η επέκταση του ‘’Καλαθιού του Νοικοκυριού’’ με 9 νέες κατηγορίες προϊόντων καθώς και το ‘’Καλάθι της Σαρακοστής» με νηστίσιμα είδη.

>>> kalathi noikokyr-2

>>> Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων: https://e-katanalotis.gov.gr/

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: