Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υπουργείο Εργασίας: Δεν θα γίνει καμμία μείωση στις καταβαλλόμενες συντάξεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/01/2016

Διαβεβαίωση (;)

“Τρομολαγνικά” χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας δημοσίευμα σχετικά με τις αλλαγές που προτείνει για τα ασφαλιστικά ταμεία και αναφέρει ότι μόνο στόχο έχουν είναι να πλήξουν ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ισότιμα και με ενιαίους κανόνες τους ασφαλισμένους. Όμως με κάτι τέτοια τέτοια “τρομολαγνικά” έχουν προκύψει τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά και οι αυτοκτονίες…

Τέλος πάντων… Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, που μακάρι να είναι προϊόν ειλικρίνειας, αναφέρει και τα εξής:

Τα τρομολαγνικά σημερινά δημοσιεύματα αποσιωπούν ότι οι ρυθμίσεις του άρθρου 10 ισχύουν ήδη για όσους εισήχθησαν στην αγορά εργασίας μετά το 1993, που αυτή τη στιγμή αποτελούν άλλωστε και την πλειοψηφία των ασφαλισμένων.
Υπενθυμίζεται για μια ακόμα φορά ότι στις νυν καταβαλλόμενες συντάξεις δεν θα προκύψει καμιά απολύτως μείωση. Το ποσό της καταβαλλομένης σύνταξης θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται ως ακριβώς έχει. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουν όλοι.
Η παραπληροφόρηση που έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες μόνο στόχο έχει να πλήξει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ισότιμα και με ενιαίους κανόνες τους ασφαλισμένους. Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για τη θεσμοθέτηση ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος που επιφυλάσσει ισότιμη μεταχείριση σε όλους τους ασφαλισμένους και ενδυναμώνει την διαγενεακή αλληλεγγύη χωρίς άκριτους διαχωρισμούς.

Απάντηση