Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Καμπάνα” 50 μηνών στον Καλοφωλιά για μη καταβολή δεδουλευμένων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/04/2015

Και άλλη καταδίκη «εισέπραξε» ο εκδότης Γιώργος Καλοφωλιάς για μη καταβολή αποδοχών εργαζομένων και είναι η τρίτη σε διάστημα ενός μηνός!

Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα 20/4 στο Τρίτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε η ποινική δίωξη κατά του Γιώργου Καλοφωλιά, ύστερα από μήνυση είκοσι δημοσιογράφων μέσω ΣΕΠΕ, για οφειλόμενες αποδοχές.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για δόλο χωρίς ελαφρυντικά και τον καταδίκασε σε 50 μήνες φυλάκιση.

Πρόκειται για την τρίτη καταδίκη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Εξπρές» σε διάστημα ενός μηνός, καθώς είχε προηγηθεί τον Μάρτιο η ποινική δίωξη ομάδας τεχνικών του Τύπου καθώς και ατομικές διώξεις δημοσιογράφων.

ex11Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην «Εξπρές» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και οι προσφυγές τους στα αρμόδια υπουργεία και τη Δικαιοσύνη συνεχίζονται…

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας επιδεικνύεται μία ευαισθητοποίηση και είναι χαρακτηριστική η προχθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. Η ανακοπίνωση αναφέρει:

«Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην εταιρεία «ΕΞΠΡΕΣ – Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, κατήγγειλαν ότι η επιχείρηση τους οφείλει σωρευτικά, δεδουλευμένα τουλάχιστον τριών ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα. Ανέφεραν επίσης, ότι η οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ δεν εκδίδεται, ωστόσο λειτουργούν τόσο ο ιστότοπος, όσο και η εκτυπωτική μονάδα της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι σκιαγράφησαν μια προκλητική και ιδιαίτερα σύνθετη κατάσταση, βάσει της οποίας συνεχίζονται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα κύριες δραστηριότητες της επιχείρησης, αν και δεν ικανοποιούνται οι νόμιμες απαιτήσεις των εργαζομένων.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η διερεύνηση των συνθηκών λειτουργίας της εταιρείας, αλλά και των «δορυφόρων» εταιρειών, καθώς και η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε την κατηγορηματική του στήριξη προς τους εργαζόμενους, η οποία θα εκφραστεί έμπρακτα και με την πλήρη κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για τη διερεύνηση των καταγγελιών τους και οποιαδήποτε άλλη δυνατή υποστήριξή τους.

Παράλληλα, ο υπουργός επεσήμανε στους εργαζόμενους την ιδιαίτερη ευαισθησία της Κυβέρνησης απέναντι σε ζητήματα καταστρατήγησης της νομοθεσίας, που οδηγούν σε δεινή θέση τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: