Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Καρατομήσεις’’ στο Λιμενικό Σώμα μετά την ΕΔΕ για τον θάνατο του Αντώνη

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 07/09/2023

Απομακρύνονται ο Κεντρικός Λιμενάρχης και ο Διοικητής του Α’ Τμήματος – Σε πειθαρχικό έλεγχο 4 στελέχη το Λιμεναρχείου

|> ‘’Φουρτούνα’’ στο Λιμενικό Σώμα μετά τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον θάνατο του 36χρονου, με ‘’καρατομήσεις’’, πειθαρχικούς ελέγχους και επιστροφή αποσπασμένων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρει ότι παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά «αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023».

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους -σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ –  προκύπτουν ευθύνες

Παράλληλα, έδωσε έντοκη στον Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από υπηρεσίες του υπουργείου στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, ότι συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του ‘’Blue Horizon’’.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: